zondag 9 januari 2022

Weerzien

Jammer dat de batterij van mijn (oude) gsm het al begaf na enkele foto's, want de sfeer was fantastisch gisteren bij dochter en schoonzoon.
De kindjes ontvingen ons uitbundig en lazen fier hun nieuwjaarsbrief voor. Ze kregen enkele cadeautjes maar het grootste deel van de avond bestond uit bijzonder lekker eten en drinken (bedankt schoonzoon!), keuvelen, filosoferen, grappen, lachen en gewoon genieten van ons samenzijn.  Het deed me ontzettend veel deugd eindelijk nog eens een lange avond door te brengen met de kinderen en kleinkinderen! 



Zeger had verse speculaas (en niet speculoos, legde hij uit, want hij had er meer kruiden dan enkel kaneel in gedaan) gebakken en marsepein gemaakt, heel lekker allebei bij het dessert. Ik zou een rest speculaas mee naar huis krijgen... maar dat vergaten we toch wel bij het afscheid nemen! 😞

3 opmerkingen:

  1. Ik denk : „Speculaas mèèr kruiden (Hollands) Speculoos enkel kaneel en kandijsuiker . Kruiden waren in NL namelijk véél goedkoper dan hier (vanuit hun kolonies)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik verbeter mij …kandij of verbrande suiker, daarom donkerder dan spekulaas

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is inderdaad de uitleg van Zeger, maar dus wel kaneel voor de speculoos! Dus hij had inderdaad speculaas klaargemaakt en die was heel lekker! In het begin (want hij had dat nog uitgelegd) bleef ik verwarren, nu onthoud ik het: geen kruiden (behalve kaneel dus)= kruidenLOOS! :-)

      Verwijderen