zaterdag 5 juni 2010

Voorbereiding Matadi-reünie

Rond 14:30 uur kwamen ze aan gisteren, Nany (mijn moeder), Roger en Lily. Bij een verfrissend drankje hebben we eerst over onze Matadi-reünie beraadslaagd in de tuin. Zouden we toch gaan voor een heel duur menu (eigenaardig: de horeca ziet zijn BTW verlagen, en toch stijgen de prijzen van restaurants)? Of zouden we opteren voor een heuse barbecue? We hadden een offerte gekregen die ons wel aanstond, die goedkoper was dan al die dure menu’s, maar waarvan de prijs toch nog veel hoger lag dan wat we vorig jaar moesten vragen aan de deelnemers.
Ineens kreeg Roger Beeckman een ingeving. De formule van die feestelijke barbecue was ideaal, alleen werd er voor ons doen veel te veel aangeboden. We zouden vragen of, mits sommige gerechten te schrappen, we dezelfde formule konden krijgen voor een meer schappelijke prijs.

We reden naar Vechmaal, en dronken een Trappist, Bink, Duvel of  Kriek in de voortuin van De Horne. Nany vroeg een soepje: ze bleek honger te hebben (ik verweet haar zelfs even om niet gereageerd te hebben toen ik thuis vroeg of niemand iets wilde eten).

P6044746

(Nany en Roger Beeckman, foto Roger)

En we legden ons idee voor aan de uitbater. Dat leek geen probleem te zijn. Nany, Roger en Lily vonden de zaal die we zouden krijgen heel aangenaam, de omgeving idyllisch  en een klein uur later was alles geregeld voor 5 september.

Het was gisteren prachtig zomerweer en Nany, Roger en Lily wilden wel nog iets fris gebruiken op het binnenplein van de Hoeve Renwa, in Horpmaal. Deze keer had ík honger, en ik bestelde een heerlijke aspergesoep. Eigenaardig: de soep is daar duurder dan in De Horne, maar de Trappist is goedkoper.
Het was zo gezellig dat we maar bleven kletsen tot we allemaal honger kregen. Ik was zinnens geweest om thuis iets eenvoudigs klaar te maken in de wok. Maar ik merkte wel dat een van de promoties van de Hoeve Renwa bijna iedereen bekoorde: een côte à l’os voor twee personen. De ingrediënten voor mijn maaltijd moest ik nog uit de diepvriezer halen, dus waarom niet toegeven aan die temptatie?

P6044752 (Foto Roger)

De 13,5 euro per persoon die we daarvoor betaald hebben (Nany heeft niet meegedaan, zij verkoos ik weet niet meer welke vis met pasta en pesto) was een spotprijs, zeker als je rekening houdt met het feit dat de Hoeve ons eerst gratis een stukje quiche aanbood, en met de hoeveelheid vlees die we kregen. Ik heb meer dan de helft van mijn heerlijk malse vlees niet kunnen opeten. Gelukkig kreeg ik de rest mee naar huis, waar het vandaag nog genoeg bleek te zijn voor Roger en mij (normaal eten wij weinig vlees).

We hadden er een lekkere fles wijn bij besteld én na de maaltijd nog koffie en thee. Dat maakte dat we na 22 uur nog steeds  zaten te keuvelen.

Roger en Lily bewonderden de mooie, eeuwenoude gebouwen, en uiteraard vertelde ik hen dat mijn overgrootvader daar pachter was geweest.

Roger (de mijne) maakte een paar foto’s, maar toen sprak ons ineens de voorzitter van Heemkunde Groot Heers aan (ik had niet gezien dat hij ook op dat binnenplein zat): of hij enkele foto’s zou maken, zodat we er allemaal opstonden.

P6044753

Links van mij, Roger Beeckman, Nany, rechts van mij, Roger (foto Michel Mathei)

P6044756

Roger en tegenover hem, van links naar rechts, Lily en Nany, foto Michel Mathei)

Toen we eindelijk thuiskwamen, was het hoog tijd voor Roger, Lily en Nany om richting Schoten en ‘s Gravenwezel te rijden.
Ikzelf heb nog een paar mails beantwoord, en even gechat met Hendrik.

Vandaag heb ik de uitnodiging opgesteld voor 5 september, die laten lezen aan Roger (de mijne), die daarna gemaild naar Roger en Lily  Beeckman. Ik wacht nu op hun eventuele opmerkingen voor ik ze stuur naar onze vrienden uit Matadi.
En we hebben nog eens nagekeken (gereden dus) welke route naar Vechmaal het gemakkelijkst is om uit te leggen aan die vrienden (ze komen immers een beetje van overal in België) en een routebeschrijving opgesteld. Ik vermoed dat de uitnodigingen nog volgende week zullen vertrekken.

Geen wandeling vandaag. Het was echt te warm (rond de 29°C).

En Zeger is niet hier: morgen zijn we vanaf 17 uur uitgenodigd bij  vrienden in Genk.

Wat ik me wel afvraag: als we nu eerst iets waren gebruiken in de Hoeve Renwa, en daar onderhandeld hadden om een goedkoper menu te krijgen, zouden we dan daar niet iets vastgelegd hebben voor 5 september?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten