woensdag 12 juni 2013

Attenhoven, Velm, Kerkom en lectuur

Nadat we allebei, na onze brunch, nog eens een belastingaangifte hadden ingevuld (Roger voor Heemkunde Groot Heers en ik voor de KVLS) wilde Roger nog eens gaan kijken hoe het stond met de in Attenhoven ingestorte Petrushoeve.

Het was niet heel warm (ik schat rond de 20°C) en een beetje bewolkt (maar dat vind ik eigenlijk mooier dan een staalblauwe hemel) en toch kreeg ik een lentegevoel tijdens onze rit er naartoe via veldwegen en dorpjes. Overal bloeiden wilde rozen en vlierstruiken.

In Attenhoven wandelden we wat rond en merkten dat er niet veel veranderd was. Het ingestorte gebouw was nog steeds niet heropgebouwd, wel stond de poort van een andere hoeve open. De vorige keren dat we daar waren, was die steeds dicht.

P6124403

P6124402 Foto’s Roger

We herkenden nog een andere boerderij waar al lang aan gewerkt wordt:

P6124406

P6124407 Foto’s Roger

Daarna wilde Roger naar Velm rijden. We zochten er nog eens het kasteel dat werd omgebouwd tot een… tja, hoe moet ik het noemen?  Het is niet echt een rusthuis, want ook jonge gezinnen zijn er welkom. Even googelen dus: http://www.triamant.be/wat . We vonden het, parkeerden de auto een beetje verder, wandelden er naartoe, daarna nog in het park rondom het complex, genoten weer van het subtiele parfum van wilde rozen en zagen er een imposante sequoia.

P6124410 In het wandelen naar het wooncomplex Triamant, merkte Roger dit op en zei tegen mij: ik fotografeer nu een kunstwerk, want geef toe, dit is een nog mooier kunstwerk dan wat we onlangs in Borgloon zagen, of niet? En daarmee heb jij meteen een antwoord op jouw reactie, lieve Françoise! (Foto Roger) Glimlach

P6124411

P6124412

P6124414 Het wooncomplex Triamant (foto Roger)

Velm, Halingenstraat: kapel van O.L.V. van Loreto, in renovatie

IMG_1766

P6124417 In het park (foto Roger)

‘Als je braaf bent,’ grapte Roger terwijl we terug naar onze auto klommen, ‘betaal ik nog een Bink in Kerkom’. En vlak daarna maakte hij deze foto:

IMG_1767 Foto Roger

Hij hoefde niet aan te dringen! Dus genoten we op het binnenplein van de brouwerij van Kerkom van een “Bloesembink”. Het was er vrij druk: toeristen!

IMG_1771 Deze foto heb ik zelf even geschoten terwijl Roger het binnenplein van de brouwerij op kwam wandelen (eigen foto)

Thuis, na het avondeten en mijn papieren-lectuuruurtje, terwijl ik de vandaag binnengekomen mails beantwoordde, werkte Roger voort aan de laatste (?) kast voor de bibliotheek. Die is nu klaar, vertelde hij mij toen hij zijn atelier verliet. Uiteraard wilde ik die meteen samen met hem installeren, maar hij heeft gelijk: beter is het eerst andere werkjes uit te voeren die de kamer sowieso zullen vuil maken. Wat is geduld toch een mooie deugd! Glimlach

Mijn “bittere chocolade”-uurtje werd uiteraard besteed aan het boek waar ik zo gemengde gevoelens bij heb. Ik heb deze avond heel mooie passages ontmoet, andere waarvan ik het gevoel had dat ze erbij gesleurd zijn om een grotere seksgehalte aan het werk te geven, of om het boek heel politiekcorrect te maken. En weer kwam ik dezelfde soort fouten tegen. Persoonlijke voornaamwoorden die niet duidelijk verwijzen naar wie nu aan het woord is (omwille van het constant veranderen van het vertelstandpunt), het Limburgse “langs” waar in feite “naast” moet staan, en het door elkaar gebruiken van de “je-jij” en “ge-gij” vormen. 

2 opmerkingen:

 1. Ja, natuur kan opmerkelijk zijn.
  Ben daar ook wat door gefascineerd.
  Altijd rondkijken om iets te zien of te vinden en dan vast te leggen op foto !
  Kusje,
  Françoise

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo zie ik het ook! En dat allemaal gratis en voor niets!

   Verwijderen