zondag 10 april 2016

Oude vrienden op bezoek

We hadden dit weekend oude vrienden op bezoek. Ze zijn niet alleen oude vrienden omdat we ze al heel lang kennen (vooral ik: hij was de collegevriend van mijn vader maar ongeveer wanneer wij terugkwamen uit Congo zijn zij naar daar vertrokken: ik heb ze pas leren kennen tijdens hun eerste "congé", in 1964 - en het klikte meteen tussen ons ondanks het leeftijdsverschil), ze zijn ook letterlijk oud. Hij wordt dit jaar 89 en wandelen gaat niet meer zo goed als vroeger.

Daarom maakten we alleen enkele korte wandelingen: van de steenweg op Tongeren in Borgloon naar de transparante kerk, van de brouwerij van Kerkom naar de kapel van de bruine Lieve Vrouw en terug (met als beloning uiteraard een Bink op het binnenplein van de brouwerij waar het heel gezellig zitten was in de zon), en deze middag, voor hun vertrek, nog een korte wandeling in Kortenbos waar we onder andere nog eens de basiliek bewonderden.

Kapel van de bruine Lieve Vrouw
In Kortenbos

In de basiliek (foto's Roger)
Na nog een bezoekje aan Ulbeek waar we de vroegere kerk bezochten (nu omgevormd tot een deel van de begraafplaats: onze dochter heeft nog meegewerkt aan de opgravingen destijds!) en waar ik veel over vroeger vertelde - mijn vader had daar immers nichten en neven (in de betekenis van "cousin") dronken we een sangria op het terras van "De Kluizenaar".

Uiteraard werd er weer veel gepraat: over literatuur, politiek, geschiedenis, talen, films (onze gast is een kenner) en reizen, herinneringen opgehaald - onder andere aan Congo hoewel we elkaar daar niet hebben ontmoet - en familienieuwtjes uitgewisseld. Tussen al die gesprekken door was het opvallend hoeveel mails en berichtjes van kinderen en kennissen zij moest beantwoorden op haar smartphone. Ze heeft het blijkbaar nog veel drukker dan ik op dat gebied!

Tussendoor heb ik natuurlijk gezorgd (geholpen door haar) voor (lekker!) eten en hebben we telkens "geaperitiefd" met sherry of malaga en hapjes en bij de maaltijd genoten van de nodige glazen wijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten