zaterdag 30 juni 2018

Kersen en stekelbessen

Vandaag gingen we (na voor mij onder andere een lang telefoongesprek met Nany: 'als we dichter bij elkaar zouden wonen,' zei ze, 'dan zou ik zo vaak bij jou op bezoek komen dat je zou zeggen: potverdorie, is die er weer!') wel wandelen achter de kapel van Helshoven. Schaduw was er inderdaad in de plantages, behalve op sommige plekken... en warm dat het was! Dus dronken we daarna een biertje op het binnenplein van het hoevecafé Heirbaan 66.Eigen foto's
Gezellig maar eigenlijk wilde ik iets helemaal anders vertellen.

In onze wei staat een wilde kersenboom. Ik wist het niet (ik kom praktisch nooit meer in die wei) maar Roger had het mij verteld en dacht dat de kersen niet eetbaar zouden zijn. Vandaag plukten we er een aantal... en die bleken heerlijk! Niet te zoet maar helemaal niet bitter of zo!
En later, toen Roger binnenkwam van een karweitje in de tuin, had hij stekelbessen bij: ook succulent!

O ja, en Matthias is genezen!

2 opmerkingen:

  1. Ik vind die laatste foto, van de lege stoel, nogal nietszeggend om eerlijk te zijn. Wat voegt die nu toe? Voor de rest goed stukje! ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is wat ik zag vanop mijn stoel op die binnenplaats. En... ik dacht dat waarschijnlijk heel binnenkort zulke eenvoudige beelden van boerderijen zullen verdwijnen... omdat de boerderijen zullen verdwijnen!

      Verwijderen