zaterdag 12 januari 2019

Asia Food center

Het heeft praktisch de hele dag geregend. Na een klein uurtje strijkwerk en een lang telefoontje van Nany gingen we bier kopen (we kregen 2 flesjes Chimay cadeau). Onderweg herhaalde ik tegen Roger dat we op de ene of andere manier toch moesten zien aan kurkuma te geraken.

Bleek dat hij tijdens mijn strijkwerk wat online had gezocht, dat je op verschillende plekken kurkuma kon bestellen, dat de verzendingskosten echter vreselijk opliepen maar dat hij in Genk een Aziatische kruidenierswinkel had gevonden.

Omdat er met dat slechte weer van wandelen toch niets zou komen, besloten we naar Genk te rijden. Die Asia Food Center viel ontzettend goed mee! We kochten er 1200 gram kurkumapoeder, sojabonen, donkere sojasaus, oestersaus, komijn, tahin en matchathee. Er was daar ook onder andere een ongelooflijk ruim assortiment (voor een even schappelijke prijs als de ingrediënten die we kochten) diepvries vissen, garnalen, schelpen, enzovoort. Jammer dat we geen koeltas bij ons hadden (we waren eerst van plan enkel kurkuma te kopen).

Genk is niet bij de deur dus is die Asia Food Center niet ideaal voor onze wekelijkse boodschappen maar we kunnen er wel een paar keer per jaar naartoe rijden (en dat eventueel combineren met bijvoorbeeld een wandeling in de Maten). 
Wat ben ik blij dat Roger die winkel heeft gevonden (en de uitbaters zijn opvallend vriendelijk)!

Wat me minder plezier deed: Luis Ruiz mailde me dat zijn typoscript is geweigerd bij Epo omdat ze denken dat het doelpubliek te beperkt is.

Voor ons avondeten warmde ik onze vissoep van gisteren op nadat ik er kurkuma had aan toegevoegd, waarna we wat speltbrood met vers gemaakte hummus (daarvoor had ik immers die tahin gekocht) aten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten