donderdag 17 januari 2019

Wachtend op Roger


Roger ging deze avond naar een bestuursvergadering van Heemkunde Groot Heers.

Ik was van plan ondertussen veel te lezen maar, nadat ik lang naar Nany had geluisterd aan telefoon, enkele bladzijden uit mijn vroegere dagboeken overgetypt en een paar mails beantwoord, viel ik op een interessant filmpje over Waze.
Waze  zou zorgen voor sluipverkeer en dus overlast in bijvoorbeeld dorpskernen.  Het zou liggen aan die "artificiële intelligentie" die geen rekening houdt met morele problemen. Maar... zou artificiële intelligentie met de tijd daar geen rekening kunnen mee houden?

Daarna viel ik weer op iets over homeopathie in Frankrijk. Daar zouden homeopathische middelen binnenkort niet meer terugbetaald worden. Eerst vond ik dat dom (zelfs als homeopathische middelen eigenlijk slechts een placebo zijn, zoals jij beweert, Hendrik, want een placebo die 2 euro kost en waarvan een eenmalige inname zorgt dat je je tientallen jaren goed voelt, kost de sociale zekerheid praktisch niets).
In dat filmpje echter zag ik hoe mensen voor elk kwaaltje een ander middeltje innamen. In dat geval gaat homeopathie inderdaad veel kosten!
Maar zo werkt de klassieke homeopathie immers niet! Daar gebruik je per persoon (en niet per kwaaltje) één keer aan jezelf aangepaste korreltjes die jarenlang hun werking behouden, zolang je ze niet "antidoteert". En... dat kost zo goed als niets!

En toen kwam Roger thuis, met weer een geschenk (kurkuma en raz el hanout - de laatste keer dat ik koeskoes klaarmaakte vond ik het zo jammer dat ik er geen meer in huis had en ik had er ook geen gevonden in die Asia Food Center) vanwege een ander bestuurslid, namelijk Ludo D. Wat deed me dat plezier!

Eigen foto
Om de avond af te sluiten, keken Roger en ik nog gezellig samen naar een aflevering van Aspe op ons televisiescherm (maar dus wel via de pc waarop dat scherm is aangesloten).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten