vrijdag 25 januari 2019

Boodschappen

Eindelijk deden we onze boodschappen vandaag en dat werd onze enige wandeling!

Ik had de laatste dagen vooral gekookt in functie van wat er nog in huis was en dat ga ik voortdoen tot volgende week. Dat betekent dat we eigenlijk niet heel veel moesten kopen... maar op een zeker ogenblik stelde Roger voor nieuwe schoenen voor mij te kopen.

In feite mis ik inderdaad "toonbare" wandelschoenen. Ik heb er een paar heel zware (en lelijke) die ik niet goed verdraag rond mijn enkel, ik heb een paar dat echt heel comfortabel is maar niet meer om aan te zien.

Dat laatste paar kocht ik in 2013 (en Roger vond ze lelijk). Ik heb die schoenen vanaf het eerste moment heel gemakkelijk gevonden en dat zijn ze nog, alleen zijn ze zo versleten dat ik ze niet meer durf te dragen als er andere mensen bij zijn. Ze zijn echter nog steeds waterdicht en ik weet dus echt niet waarom ik ze zou vervangen, tenzij dan om esthetische redenen.

Roger drong aan maar ik bleef me verzetten: we hebben de laatste maanden al meer dan geld genoeg uitgegeven en schoenen, die mij echt passen, zijn nooit goedkoop. Ik moet toegeven dat het idee van schoenwinkels aan te doen, schoenen te passen enzovoort mij ook niet erg aanstond (shoppen is niet echt aan mij besteed) maar de redenen die ik aangaf waren voor mij echt doorslaggevend!

Dus bleef het vandaag bij onze wekelijkse boodschappen en voor de rest werd het een rustige dag zoals ik ze verkies. Ik heb eindelijk Bernadette beantwoord, ik heb veel gelezen (online en papieren tijdschriften), ik heb een mail van vriendin en vroegere klasgenote Denise beantwoord, uiteraard het hoogstnoodzakelijke gedaan in het huishouden, enkele bladzijden uit mijn vroegere dagboeken overgetypt en deze avond met Roger nog gekeken naar een aflevering van Aspe ("Laatste adem"). Deze keer vond ik ons "televisie-avondje zonder televisie" boeiend!

Zalig, zulke dagen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten