maandag 21 januari 2019

En nog feest!

Gisteren werd Matthias 6 jaar en vierden we zijn verjaardag en die van Elena en Eva.
Om 13:23 uur haalden Roger en ik mijn moeder Nany, Hendrik en Debby af aan het station van Leuven en samen reden we naar dochterlief en schoonzoon.
Cadeautjes voor de kindjes, felicitaties, blij weerzien met Zeger en de familie van schoonzoon, lekker eten (met uiteraard taart), lekkere wijnen en gezellige spelletjes en conversaties. Het feestje was echt geslaagd!



Foto's dochterlief
Rond 20 uur brachten we Debby en Hendrik terug naar het station. Nany zou bij ons logeren. Van de linzensoep die ik voorstelde wilde niemand meer eten maar uiteraard werd er nog lang gebabbeld bij een paar glazen wijn.

Vandaag wilde Nany ons trakteren bij "Den Teluur"in Sint-Truiden. Tegen de middag, na nog een hele morgen praten, reden we er naartoe. We kregen er eenvoudige maar lekkere Vlaamse  kost, alleen weer veel te veel.

Daarna hadden we afgesproken met Nany's nicht (in de betekenis van "cousin") G. in Hoegaarden (volgens mij ligt dat nog net in Haspengouw). Haar broer E., uit de deelgemeente Hoksem, was ook aanwezig. Weer een heel fijn weerzien en... taart!

Tegen 17 uur vertrokken Nany en wij naar het Antwerpse. Van bij nicht G. tot bij Nany reden we bijna twee uur. Zoveel files en opstoppingen!
Nadat we Nany hadden afgezet, vertrokken we meteen terug naar Haspengouw, en daar deden we anderhalf uur over. Het verkeer was minder druk maar hoeveel vrachtwagens wel!

Roger en ik aten een bord linzensoep... en daarna kregen we eindelijk wat tijd om te lezen... en te genieten van de stilte. Ik vermoed dat we niet veel meer tegen elkaar zullen zeggen deze avond!

Op zich fijne dagen dus maar die aaneenschakeling van feesten vind ik persoonlijk wat zwaar. Ik heb ze liever wat meer verspreid (wat deze keer dus onmogelijk was).

O ja, onderweg naar G. kreeg ik de volgende monografie van de KVLS aan. Ik zal die waarschijnlijk pas overmorgen beginnen nalezen (want de drukte is nog niet voorbij).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten