zaterdag 27 april 2019

Over vrij onverwachts bezoek en koolhydraatarm eten

Broertje en schoonzusje moesten in de buurt zijn voor een familiale aangelegenheid, vernam ik aan telefoon. Of ze mochten langskomen. Uiteraard!

Omdat er regen, koude en wind was voorspeld, dacht ik eerst dat we de middag binnen zouden moeten doorbrengen maar we hadden ontzettend veel geluk!
We hebben in Kerniel de lus kerk-klooster kunnen maken, iets gebruikt op het tuinterras van de "Vallei van Colen", nog een wandeling kunnen maken naar het doorkijkkerkje in Borgloon en uiteindelijk iets gedronken in de tuin van Stephane Malais. Onze bezoekers waren echt bekoord door Haspengouw en planden eens in de buurt te komen fietsen! En... ja hoor, de meidoorn begint volop te bloeien!

De vallei van Colen (eigen foto)
Ondertussen hebben we bijgepraat, onder andere over hun nieuwe manier van eten.
Alleen door het weglaten van pasta, brood, aardappelen, rijst, melk en suiker is broertje op 6 maanden tijd 20 kilo afgevallen. Ik vroeg hem hoe hij dat deed als hij bij vrienden of familie at.
'Gemakkelijk,' antwoordde hij, 'al die zaken niet aanraken en alleen van de rest eten'.
Ja, maar hoe doe je dat als je die zaken krijgt opgediend gemengd met groenten (risotto, puree, groenten met bechamelsaus, enz.)? Tja, dan wist hij het ook niet!
'Af en toe vasten kan ook geen kwaad', opperde Roger toen. Dat is waar, maar niets eten van wat de gastheren je serveren is niet bijzonder beleefd!

5 opmerkingen:

  1. Ik kreeg al een mail van iemand die me vroeg of ik dan ook 20 kilo wil verliezen. Natuurlijk niet! Maar wel 3 kilo ongeveer!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. maar schijnbaar door gewoon minder te eten en niets tussen door gaan de kilo's er ook af al moeten ze er niet af.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Uiteraard! Maar als je die zaken laat vallen, hoef je niet te diëten (en dus honger te lijden) om af te vallen, plus dat het beter is voor je gezondheid! Als je bent wie ik denk, zal ik er eens meer uitgebreid over mailen! Maar laat dan eerst weten of ik juist heb geraden over jouw identiteit!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoe zou zij/hij dat kunnen weten als je niet zegt wie je denkt dat het is?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De persoon die ik denk dat hij/zij is, weet wel wie ik bedoel, denk ik. De anderen hebben daar natuurlijk het raden naar...

      Verwijderen