woensdag 10 juli 2019

Blij weerzien met Liliane en Paul (onder andere)

Vandaag hadden we afgesproken met vrienden Liliane en Paul. Een uurtje voor we zouden vertrekken, kwam er een vertaling aan, dringend zoals steeds.

Hoewel ik opgelucht was (telkens als ik een poosje niet beschikbaar ben geweest - vakantie of andere verplichtingen - ben ik een beetje bang dat mijn klanten een betere vertaler hebben gevonden... zeker als de vertalingen niet meteen binnenstromen nadat ik opnieuw beschikbaar ben), vond ik het een beetje jammer dat die job net nu aankwam.

Liliane, Paul en wij hadden besloten samen nog eens de "nonnetjes" te bezoeken, in het klooster van zuster Godwine zaliger.

Het werd een blij weerzien, met Liliane en Paul én met de nonnen. We hadden elkaar veel te vertellen, aten cake (de 2 à 3 kilo die ik ben aangekomen sinds we in Haspengouw wonen, zijn te wijten aan al die zoetigheden, weet ik nu) en bleven vrij lang in het klooster hangen. Toen we afscheid namen van de kloosterlingen, was het echt tijd om naar huis te gaan, dus, Liliane en Paul, we zullen nog een andere keer afspreken, bijvoorbeeld in Den Teluur.
Paul gaf me twee boeken cadeau.


'Ikzelf vind ze niet goed', zei hij. Ik zal je laten weten wat ik er van vind, Paul, maar oefen wat geduld: ik moet eerst die geleende boeken lezen.

De vertaling ging heel vlot. Ik maakte nog gevulde courgette klaar en zopas keken we naar het derde deel van "Shadowlands". We hebben gezocht en gevonden welke die andere film was over hetzelfde onderwerp. Die film heette ook "Shadowlands" en kwam uit in 1985.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten