dinsdag 9 juli 2019

Vrij gevulde dag ondanks weer een lodderoog voor mij

Vorige nacht werd ik wakker van pijn aan mijn oog. Ik dacht eerst dat er een stofje in zat... tot ik goed wakker was en besefte dat ik weer last had van mijn lodderoog.
Heel vervelend maar deze keer besliste ik dat de dag niet zou verloren zijn, ondanks het feit dat ik praktisch niet meer heb kunnen slapen.

Om schoon te maken zag ik nog net genoeg door mijn ander oog en dus nam ik eerst de badkamer en de gang op de verdieping onder handen en, nadat ik even had gerust (en ondertussen gebeld naar Nany met wie ik bijna ruzie kreeg) tot mijn rugpijn wegebde, de salon.

Van onder de salontafel kwam een knuffeldoek van Eva te voorschijn samen met mijn opneemdoek! Ik stuurde daarover een mail naar dochterlief die antwoordde dat Eva een tweede exemplaar daarvan bezit en dat de knuffel dus verder hier mag "overzomeren".


Ik had niet echt ruzie met mijn moeder Nany aan telefoon maar het was op het randje...
Toen ik vertelde dat ik nu pas voor de eerste keer dit jaar had afgesproken met vriendin Liliane, antwoordde ze me dat ik, als gepensioneerde, zelf had gekozen voor alle zaken waar ik mee bezig ben en dus niet moest komen klagen. Waarop ik dan weer antwoordde dat ik niet klaagde, dat ik gewoon vermeldde dat Liliane en ik nu pas tijd hadden gevonden om af te spreken. Waarop zij weer herhaalde dat we daar zelf voor kozen en een voorbeeld gaf van volgens haar een ideale pensioenleeftijd: geen enkele (buiten familiale) verplichting aannemen, gewoon doen waar je zin in hebt (volgens haar: barbecue, shoppen, zonnen, terrasjes en reizen) en veel tijd maken voor familie. 'En anders moet je niet komen klagen'. Waarop ik weer zei dat ik niet klaagde; dat ik, behalve het huishouden, deed wat ik graag deed, maar dat daar soms verplichtingen aan vast hingen en zij boos antwoordde dat we elkaar blijkbaar niet begrepen!

Dat huishouden van vandaag gaf me een beetje beweging maar Roger kreeg, denk ik, veel meer beweging: hij reed weer een groot deel van het gras af en snoeide bomen in de tuin. Ik merk wel dat het zou mogen regenen: een deel van het gras is helemaal verdord.

Eigen foto's
Na het avondeten ging het veel beter met mijn oog en keek ik online naar dit. Heel interessant: over holistische geneeskunde.

En, nadat ik een paar mails had beantwoord, keken Roger en ik verder naar "Shadowlands".  Het verhaal kennen we, want, lang geleden, hebben we een andere film over het levensverhaal van die auteur bekeken, die we beter vonden dan deze... alleen weten we niet meer hoe die film heette.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten