maandag 8 juli 2019

In het vervolg de kindjes laten "kamperen" in de bibliotheek?

Het was vandaag een doodgewone dag, zonder verplichtingen, en toch heb ik weer niet alles kunnen doen wat ik van plan was.

Na onze brunch, een telefoontje naar straatgenoten V. en T. Misschien hebben ze binnenkort Rogers hulp als bestuurder nodig.

Daarna en na nog een wasje, uitgebreide boodschappen. Ik zei tegen Roger, terwijl we naar abrikozenmoes zochten in de Colruyt, dat ik vandaag naar Liliane zou bellen.
Toen we thuis kwamen, zag ik dat Liliane zelf gebeld had. Toeval? Ik belde haar terug maar ze gaf niet thuis.
Nadat ik een paar mails had beantwoord, begon ik voor het avondeten te zorgen (na een gewone groentesoep, zalm met een restje groenten van vorige week en andere verse groenten, met veel curry, kurkuma, een beetje sojasaus en sherry).

Terwijl we aten ging de bel. Ik dacht dat het Liliane zou zijn en ging kijken. Het was een doofstomme die zijn eigen (mooie) tekeningen verkocht. Hij leek echt doofstom (of hij speelde heel goed komedie) en ik kocht dus een tekening.

Daarna een telefoontje van Liliane: we hebben voor heel binnenkort afgesproken. En een mail van Jan Gerits: of ik nog het een en ander wilde veranderen aan de laatste Limburgse monografie. Aan die aanpassingen besteedde ik nog een paar uur.

Deze avond laat nog naar een derde van een film over C.S. Lewis gekeken (een derde omdat het anders veel te laat zou worden: morgen en overmorgen kijken we verder).

Maar... tijdens al die bezigheden (behalve tijdens de telefoontjes, de film en het opmaken van de Limburgse monografie) was ik in gedachten met iets anders bezig.

De drie kindjes samen laten slapen in het grote bed is namelijk echt niet meer te doen. Voor kleine Eva valt slapen op een sofa voorlopig nog mee... maar voor mij niet echt.

Ik dacht eraan aan Roger te vragen een hoogslaper te bouwen dwars over het grote bed, met uiteraard een trapje naar de bovenste slaapplaats. We moeten dan wel een matras bijkopen, tenzij we daar telkens het matras van Zeger op leggen. En dat er ruzies zullen ontstaan over wie boven mag slapen weet ik ook. Maar daarvoor moeten we dan een beurtrol instellen.

Dat leek me een goede oplossing tot ik eergisteren bij onze vrienden hun schoonzoon hoorde zeggen dat hij echt genoten heeft van de paar keer dat hij sliep in onze bibliotheek "tussen de rustgevende boeken".

In die "bibliotheek" staat en ligt ook al het speelgoed van de kleinkinderen. Zouden ze het ook rustgevend vinden als we daar voor hen drie luchtmatrassen zouden leggen? Ze worden dan wakker met al hun speelgoed rondom zich... maar zijn dan wel verplicht op te ruimen voor het slapengaan. Plus dat op die manier slapen een "kampeer"-gevoel geeft (want ik zou ze elk een slaapzak geven).

Ik weet het niet, moet er verder over nadenken (en de mening vragen van dochterlief en schoonzoon).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten