zondag 19 januari 2020

Dagdromen

Elena dagdroomt vaak (Matthias ook soms, heb ik al opgemerkt, maar hij spreekt er niet over, Elena wel).

Dagdromen deed ik (al) ook toen ik kind was... maar ik werd er telkens voor berispt. Dagdromen was immers uit de boze! Al die berispingen hebben het mij echter niet afgeleerd: ik dagdroom nog steeds heel veel.

Daarstraks, op het verjaardagsfeest, had ik daar een gesprek over met de moeder van schoonzoon. Ook zij vond dagdromen verkeerd.

Als je echter vraagt wat er verkeerd aan is, kan (en kon ook vroeger) niemand je een bevredigend antwoord geven. Er is (en was) alleen sprake van "je tijd beter te besteden" of "bezig blijven".

Ik blijf er echter van overtuigd dat dagdromen heel gezond is! Je denkt even niet aan de dagelijkse beslommeringen en vertrekt, op de vleugels van die dromen, naar jouw persoonlijke, innerlijke fantasiewereld. En... je krijgt soms inspiratie, tenminste als niemand je abrupt uit die dagdroom haalt!

Dat herinnert me iets dat deze middag gebeurde en dat ik nog niet vertelde. Toen we bij dochterlief en schoonzoon aankwamen, nadat we onze geschenken hadden gegeven aan de kindjes, toonde Elena me een verhaal dat ze aan het schrijven is (op de pc van haar mama).

Ze had (tijdens een van haar dagdromen) inspiratie gekregen en het (nog niet volledige) verhaal dat ik las, was goed (en goed geschreven)! Ik merkte ook op dat ze, naast die getypte tekst, al tekeningen had gemaakt over het vervolg van het verhaal... en ze vertrouwde me toe dat ze eigenlijk heel graag zou hebben dat haar verhaal in boekvorm zou worden gegoten.

Uiteraard is haar verhaal nog niet goed genoeg om een uitgever uit te dagen... maar ik kreeg een ander idee.
Roger doet immers aan boekbinden en kan bijgevolg een boekje maken. Mits wat opmaken van haar schrijfsel, daar enkele van haar tekeningen aan toe te voegen,  kunnen we  er een boekje van maken dat ze kan offreren aan haar grootouders en vriendjes!

Ik heb dat meisje aangemoedigd verder te dagdromen en te schrijven (hadden ze dat bij mij vroeger ook maar gedaan)!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten