woensdag 28 december 2022

Een halve dag in het ziekenhuis

Roger moest vandaag om 8:30 uur terug in het ziekenhuis zijn voor een radiografie. Daar hebben we een half dagje aan besteed. 

Eerst was het bijna een uur wachten in een soort (comfortabele) wachtkamer, waar we tot twee keer toe koffie, thee of chocolademelk kregen aangeboden. Er zaten nog twee andere mannen, een van 68 jaar die er ouder uitzag dan Roger en een van 92 jaar die er amper 75 uitzag. Ondanks het verplichte mondkapje ontspon er zich een vrij interessante conversatie tussen ons. Over de kwalen van de aanwezige mannen (allemaal darm gerelateerd), over ziekten, dokters, oud worden etc. Een voor een ondergingen de mannen hun radio, waarna we nog moesten wachten tot we een voor een bij een dokter werden geroepen. 

De ontsteking bij Roger is nog steeds niet helemaal bedwongen en hij moet dus nog veertien dagen antibiotica slikken. Daarna volgt hetzelfde scenario als vandaag. 

Een beetje ontgoocheld namen we afscheid van de dokter, groetten de andere mannen en gingen een kom kervelsoep eten in de cafetaria. Waarna Roger zich ineens doodmoe voelde. 

Iets voor 13 uur waren we terug thuis waar Roger meteen een dutje ging doen. Ik voelde me ook heel moe hoewel ik een halve dag letterlijk niets had gedaan dan gebabbeld en geluisterd: het werd een opvallend luie middag!

Eigenlijk waren we deze middag, samen met Karel en zijn zoon Tim, Marieke, nog iemand die ik niet ken, maar zonder Jan zaliger deze keer, nog eens uitgenodigd bij vriendin Seany. Die afspraak had ik wijselijk afgezegd: ik vermoed dat het te zwaar zou geweest zijn voor Roger. Maar het is jammer...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten