maandag 16 november 2020

Onder de radar

Weer geen wandeling vandaag. Te veel regen, te veel wind en te veel werk. 

Wel even de aannemer op bezoek gehad. Er moest nog iets besproken worden (de werken zijn nog steeds niet afgerond, vermits de aannemer die, tijdens de eerste lockdown, hier en op veel andere "werven", heeft moeten stilleggen).

Dat bespraken hij en Roger in de keuken. Ondertussen was ik verder aan het werken... maar toen ik even ging goeiendag zeggen, vond ik Roger, de aannemer en een van zijn werklui samen rond de keukentafel, met de keukendeur dicht en zonder mondkapje aan. Onze keuken is vrij ruim maar toch vond ik het niet aangewezen er bij te gaan zitten, zo groot is die keuken nu ook weer niet. En, na dat onderhoud, heb ik de deur een hele poos groot open gezet ondanks de kou. 

Overdrijf ik nu niet, vroeg ik me wel even af. Langs de andere kant, het is precies omdat men te weinig rekening houdt met zulke contacten dat het virus zich zo goed kan verspreiden, vermoed ik. Die aannemer haalt immers ook bij andere mensen zijn werk in, hij zal daar ook wel eens in de keuken een kopje koffie drinken of over iets onderhandelen. Idem voor zijn werkman natuurlijk. En dan heb ik het nog niet over de mogelijkheid dat zij qua andere sociale contacten weinig rekening houden met de officiële maatregelen. Ik bedoel maar dat het bijna onmogelijk is je nauwe contacten te beperken tot één persoon. 

Nany (die ik uiteraard aan telefoon had vandaag) begrijpt het ook allemaal niet goed. Ze dacht dat Roger en ik nog steeds gingen babysitten en toen ik haar zei dat het voorlopig niet mag, viel ze uit de lucht! Ze vergelijkt dan altijd met vriendinnen van haar die nog steeds heel veel fysisch contact hebben met hun kinderen en kleinkinderen.

Maar... eigenlijk wilde ik het over iets anders hebben deze avond. Roger en ik waren van 19:30 tot 21:30 uur, samen met enkele andere leden van de werkgroep WO I-II, online aanwezig op het "Digitaal erfgoedcafé" waar het ging over het project "Onder de radar".  Dat project werd opgezet door "Erfgoed Haspengouw" en wil, vertrekkende van luchtfoto's, zoeken naar sporen van onder andere Wereldoorlog II.  Het was echt boeiend. Maar... ik denk niet dat Roger en/of ik veel kunnen toevoegen aan het project, hoewel ik vermoed dat ik de website wel geregeld zal bezoeken.

O ja, die twee pakjes verzonden op 5/11 nog steeds niet ontvangen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten