woensdag 23 maart 2016

Elena maakt een boekje

In tegenstelling tot vorige keren konden we deze middag niet zo maar het terrein van de school op. Normaal gezien is alleen de poort naar de speelplaats gesloten, nu was ook de buitenpoort vergrendeld tot een personeelslid die stipt om 12 uur kwam openen. Onze dochter had ons ook verteld dat de kinderen enkel met hun ouders en grootouders werden meegegeven en dat zij zelf  's ochtends de kinderen niet tot op de speelplaats had mogen brengen: ze werden afgehaald door hun juf aan de buitenpoort. Is dat allemaal niet een beetje overdreven? Alsof dat een terrorist zou tegenhouden!

Elena bleek een summiere uitleg gekregen te hebben over de gebeurtenissen van gisteren en maakte zich blijkbaar veel minder zorgen dan de media hadden voorzien. Matthias stelde zich helemaal geen vragen.

Na het middageten, een zuigfles voor Eva en enkele spelletjes in de tuin besloot Elena dat ze een boekje zou maken.

Eerst maakte ze tekeningen, daarna vertelde ze me erbij een verhaaltje dat ik moest opschrijven. En uiteraard moest opa daarna haar boekje voorlezen. Matthias luisterde aandachtig en Eva ook vanuit haar box, had ik de indruk!:-)

Later moesten onze dochter en schoonzoon natuurlijk ook (hardop) uit het boekje lezen en je merkte wel dat Elena heel fier was op haar prestatie... en Matthias heel trots op zijn grote zus!

Matthias en Elena luisteren naar opa die Elena's verhaal voorleest (eigen foto)
  Eva lijkt wel mee te luisteren (foto's Roger)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten