zondag 15 mei 2016

Molenbeek in Sint-Truiden

Het was vandaag zo koud dat we de verwarming weer hebben aangezet!
Na onze brunch was ik de jongste drukproeven van Oostland aan het nalezen toen Roger toch een wandeling voorstelde.
We reden eerst naar Wilderen waar Roger nogmaals de kerktoren beklom terwijl ik in de kerk zelf een gesprek voerde met (denk ik) een soort koster. Overal zijn er dezelfde problemen met de kerken: die kerk zou moeten gerenoveerd worden, er is geen geld, een koper zou welkom zijn... maar langs de andere kant wil men toch één dienst per week behouden voor de enkele kerkgangers.

Daarna herinnerden we ons dat we in Sint-Truiden ooit een weggetje hadden opgemerkt dat we niet kenden. Wij daar dus naartoe om een dik uur te wandelen in een heel mooi gebied in de buurt van de Volmolenweg en voor een deel langs de Molenbeek. Ondanks de koude wind werd het, na een hele boel volkstuintjes,  een prachtige wandeling (we hadden wel weer onze winterjas aangetrokken). Weiden met veel koeien, de oevers van de Molenbeek, poelen in graslanden,  en overal het parfum van meidoorn.


Foto's Roger

Eigen foto
Deze avond, voor het eten, een telefoontje van Nany; na de maaltijd gelezen in Emmy's boek (toch enkele typisch Vlaamse termen tegengekomen zoals "zetel" en "tas" - voor kopje), Oostland verder nagelezen (veel mooie teksten, minder fouten gevonden dan vorige keren, maar toch nog de indruk gekregen dat sommige auteurs hun teksten niet nalezen) en een mail beantwoord.

Daarna wilden Roger en ik nog naar een film kijken... maar beseften we ineens dat het weer zo laat was geworden. Dat zal dus voor een andere keer zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten