dinsdag 14 januari 2020

Naar het Leuvense

Deze ochtend al stond er een felle wind. Ik was bang dat de werklieden niet zouden komen zoals ze gisteren hadden beloofd. Maar ze waren er, samen met de aannemer, iets voor 10 uur.

Roger en ik dronken nog koffie/thee met de aannemer en later met de werklui voor we iets na de middag vertrokken naar het Leuvense waar we enkele afspraken hadden.

Wat een druk verkeer in en rond die stad! Ik heb de indruk dat de snelwegen steeds voller zitten!
Tijd om in Leuven zelf te kuieren kregen we niet. Trouwens, al was de temperatuur niet echt koud, die felle wind maakte het vrij fris.

Na een zakelijke afspraak reden we langs bij dochterlief (waar ik mijn gsm recupereerde). Elena wordt vandaag 9 jaar en vermits we in de buurt waren, wilde ik haar uiteraard feliciteren.

De kindjes kwamen opendoen, sprongen in onze armen, troonden ons mee naar de keuken waar dochterlief ons koffie of thee schonk, Elena opende de omslag die ik bij me had, bewonderde het wenskaartje, toonde me de andere kaartjes die ze had gekregen, Matthias toonde me het boek dat hij aan het lezen is en Eva het jongste prentenboek dat ze van de bibliotheek had meegebracht. Daarna speelden Eva, haar mama, Roger en ik nog even met de kaarten, waarbij het me weer opviel hoe goed Eva telt. Deze keer heeft ze zonder aarzelen tot 24 geteld!

Maar dan moesten Roger en ik afscheid nemen (net toen schoonzoon thuiskwam): we zouden immers eindelijk nog eens Rogers tweede oudste zus bezoeken. We bleven er, bij weer koffie of thee en heerlijke truffels, nieuwtjes uitwisselen en keuvelen tot ongeveer 19 uur.

Weer was het zo druk op de weg in het terug naar huis rijden. We kwamen hier aan iets voor 20 uur. Ik zorgde nog gauw voor zuurkool (die we niet op kregen - de truffels? Want voor de rest hadden we vandaag echt niet veel gegeten... hoewel, aan die zoetigheid kan het ook niet gelegen hebben: daar krijg je integendeel sneller honger van!).
'Niet erg, dan eten we morgen de rest,' zei Roger.
En ik: 'Vind je dat dan niet erg, gewoon zuurkool op jouw verjaardag?'
'Wel nee, en we hebben nog een kliekje seldersoep met noten... dat zal heel lekker zijn!'
Moeilijk is mijn ventje niet op gebied van eten!

Terwijl ik dit schrijf, hoor ik nog steeds de wind huilen rondom ons huis!

O ja, de werklieden hadden een slapende vleermuis gevonden in de stallen. Ze hebben het diertje in het poortgebouw gelegd, onder een dekentje van stro. Ik vond het ontroerend dat ze het diertje niet aan zijn lot wilden overlaten... maar ik vraag me af of een vleermuis het overleeft als hij uit zijn winterslaap wordt gehaald. Hoewel... de werklieden verzekerden ons dat het diertje niet wakker was geworden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten