zaterdag 14 mei 2022

Foto's van vroeger

Mijn vader maakte vrij veel (voor die tijd toch) foto's. En die kleefde hij, nadat hij ze zelf ontwikkeld had, in twee albums die hij zelf had gemaakt: één voor Congo, één voor België. Het zijn mooie albums; met een heel dikke houten kaft maar ze zijn gewoon te zwaar voor mij. Het album over Congo is nu bij zus (maar die foto's waren er gemakkelijk uit te halen en terug in te kleven, wat Roger jaren geleden heeft gedaan waarna hij die duizenden foto's digitaliseerde: die foto's heb ik dus ook). 

De foto's uit België zijn, na de verhuizing naar het rusthuis van onze moeder (Nany dus), hier terecht gekomen.  Uit dat album bleken de foto's veel minder gemakkelijk te halen (op een andere manier erin geplakt?) én die kaft bleef te zwaar voor mij! Ik kon dus niets beginnen met die album. Tot deze avond!

Roger is er immers in geslaagd de bladzijden - die met een eigenaardig mechanisme in de houten kaft staken - eruit te halen zonder de kaft of de foto's te beschadigen. Nu kan ik eindelijk beginnen notities (voor zover ik me herinner wanneer en waar gemaakt) te voegen bij die kiekjes! Mijn vader was inderdaad wel heel creatief en handig maar eigenaardig genoeg dacht hij er nooit aan zijn foto's chronologisch in de albums te kleven.

Ik vrees echter dat digitaliseren niet mogelijk zal zijn: de foto's zijn echt niet los te krijgen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten