woensdag 11 mei 2022

Telefoontjes en slecht nieuws

Nu vertelde Nany aan telefoon dat het gisteren een heel plezierige dag was geweest... maar dat ze deze ochtend was gevallen en vreselijk rugpijn had. Ze wachtte op een dokter. Ik beloofde later terug te bellen.

We deden onze wekelijkse boodschappen. Onderweg hadden we het over de "acteruitkijkspiegel" van de auto en ik zei tegen Roger dat de auteur Jeroen Brouwers, in, denk ik, "Vlaamse leeuwen" afgaf op dat "Vlaamse woord". 'Ik zou anders nog wel graag eens een boek van hem lezen,' voegde ik daar aan toe, 'want hij schrijft heel goed.' Thuis hoorden we op het journaal dat Jeroen Brouwers pas was overleden!

Voor ons avondeten belde ik nog eens naar Nany. Ze had geen dokter gezien, had nog steeds veel pijn (en Nany is iemand die niet snel klaagt), en was niet gaan eten deze avond.

Na het avondmaal kreeg Roger een telefoontje van zijn oudste zus: hun tweede oudste zus was gevallen en lag in het ziekenhuis met waarschijnlijk een gebroken wervel. Roger belde die zus op. Ook zij heeft heel veel pijn en ze zal misschien moeten geopereerd worden. 

Daarna een mailtje gekregen van zus Bie: tegen haar had Nany aan telefoon gezegd dat ze wel was gaan eten deze avond! ? 

2 opmerkingen:

  1. Wat is dan het goed Nederlandse woord? Zowel in Van Dale als op Wikipedia spreken ze van een achteruitkijkspiegel zonder daarbij te vermelden dat het Vlaams zou zijn en ook zonder een alternatief te geven.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik zou het ook niet weten (heb het ook opgezocht) en ik herinner me ook niet welk woord Brouwers voorstelde (ik denk "spiegeltje" maar ik ben er niet zeker van.

      Verwijderen