dinsdag 10 mei 2022

Nany 91 jaar

Nany klonk niet heel enthousiast aan telefoon deze middag maar ik heb niet goed begrepen wat er  scheelde. Werd haar verjaardag niet voldoende gevierd? Ze had het constant over "maar een ijsje als dessert en dan heb ik dat nog op mijn kamer opgegeten omdat toch iedereen de eetkamer verliet." Ze kreeg in elk geval wel enkele telefoontjes maar ja, broertje moest werken vandaag, zus (die haar gisteren bezocht) moest babysitten en wij  vertrokken kort na mijn telefoontje ook naar de kindjes.

Daar was het weer het nu welbekende scenario: vieruurtje nadat de kinderen al joelend van school thuiskwamen, schooltaken en daarna, op het terras, spelletjes en leuke gesprekken. We hadden het onder andere ook over ASMR (de meisjes en vooral Eva zijn daar heel gevoelig voor) en Eva vertelde me dat ze nog steeds luistert naar haar muzikale uil voor het slapengaan. Ik vertelde haar wie die uil had gemaakt, "tante Izzy", en wie jouw ouders zijn (ze hebben die vrienden van ons al ontmoet hier).  Naar aanleiding van een spel  vertelde ik ook over onze vroegere kampeervakanties met de kinderen, waaronder hun mama dus, onder andere op de boerderij "Meric" in Chalabre, over de stier die daar vrij rondliep, de geiten die het brood uit mijn handen kwamen pikken en de hond die, voor hij de overal op het terrein verspreide koeien ging verzamelen, de hulp van Hendrik kwam vragen.

Dan ging Elena naar de muziekles met buurmeisje Anna en speelde ik nog wat met Matthias en Eva tot het tijd was voor hun uurtje televisie. 

Dochterlief kwam thuis, we kookten samen en gingen Anna en Elena afhalen aan de muziekschool. Onderweg vertelde dochterlief me dat ze naar Nany wilde bellen deze avond. Dat deed ze na ons heel lekker avondmaal (er was kip en dat eet ik thuis nooit omdat Roger het niet lust) op het terras. Nany leek al beter gezind. Ik hoop dat  ze vlak voor het slapengaan nog beter gezind is geworden (ik heb vernomen dat Hendrik ook naar haar zou bellen).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten