vrijdag 22 maart 2013

Over Matthias, zijn moeder, Roger en een taximaatschappij

Ik zou vandaag enkele boodschappen doen voor ik naar Roger ging. En het toeval (?) wilde dat onze dochter mij belde dat ze tegen de middag hier zou zijn met Matthias (Elena verbleef bij Lutti), dat ze hier zou eten en als ik het nodig vond, met mij naar de winkel zou rijden voor we naar Roger zouden gaan. Wat een luxe: heel fel bedankt, meisje!

Matthias heeft geslapen tot we bij Roger, die het goed maakte, aankwamen.  Daar werd hij echter wakker en begon wat te huilen. Ik wilde hem troosten met van die typische babywoordjes, en warempel, hij reageerde erop! Hij begon te kirren en lachte me zo lief toe! Glimlach We speelden het spelletje dus even voort!

Ondertussen kregen we nog bezoek van Rogers broer en kreeg Roger een telefoontje van Hendrik en van zijn oudste zus. We wandelden zelfs even naar de cafetaria, waar Roger een Duvel zou drinken (terwijl ik buiten even een sigaret zou opsteken) en  zijn ontevredenheid uitte omdat er geen aangepasten glazen meer waren voor dat bier! Ik denk  dat hij zo goed als in orde is!  Als Roger begint te mopperen op alles, betekent dat immers verbetering van zijn gezondheid! Glimlach En natuurlijk nam hij geen Duvel!

Onze dochter moest lang voor mij vertrekken om Elena af te halen, en Rogers broer (die een fles Marques de Riscal bijhad!) vertrok ook na ongeveer twee uur. Ik at nog een broodje gezond terwijl Roger zijn avondmaal verorberde (met deze keer een sinaasappel nadat hij deze middag al een kiwi had gekregen als toetje: is vrijdag fruitdag in dat ziekenhuis?).

Omdat het echt heel koud was (weer zo’n strakke wind), nam ik de bus naar het station, waar ik normaal toch nog zo’n tien minuten zou moeten wachten op de beltaxi.  Deze keer hoefde dat niet: de chauffeur die ik eergisteren had, stond er al, herkende me, sprak me aan, moest niemand anders opladen en we vertrokken dus meteen. Weer hoefde ik niets te betalen… En deze keer hebben we wel serieus gebabbeld onderweg. Hij is een Kroaat die met zijn twee zonen een taximaatschappij heeft opgericht en zijn diensten ook aanbiedt aan de busmaatschappij “De Lijn”. Ik had door dat ik moest spreken in vrij eenvoudige zinnen, en vanaf toen ging de communicatie prima! Hij vertelde volop over zijn familie, over zijn leven, over zijn kinderen… In Brustem, waar hij woonde, vroeg hij me of het voor mij oké was als hij het stuur liet overnemen door zijn zoon, want hijzelf had meteen al een andere opdracht. Voor mij was dat absoluut in orde, en met die zoon kon ik ook heel goed praten onderweg. Die vertelde dan weer meer over zijn beroep, en echt, ze hebben het soms ontzettend druk met hun vier taxi’s. Deze avond bijvoorbeeld, moest hij, nadat hij mij had afgezet, naar Luik, en daarna naar Zaventem. Hij zou, zei hij, tot morgen ochtend verder in de weer zijn! Maar hij zette me weer af voor de deur!

Het eigenaardige is dat ik er bijna zeker van ben dat de chauffeur van gisteren respectievelijk de broer en zoon is van de twee bestuurders die ik deze avond heb gehad. Hij leek heel fel op de jonge bestuurder van vandaag, en zijn stem/accent ook op die van hem. Die van gisteren moest natuurlijk mensen afleveren in de hoofdgemeente van Heers en deze moest niemand anders uit Heers thuisbrengen. Is het daarom dat ik vandaag gratis thuis werd gebracht en dat ik gisteren 6 euro moest bijbetalen? Ik kan er echt niet aan uit!

Deze avond mailde Roger al: hij kan eindelijk online via Wi-Fi op zijn kamer! Glimlach We kunnen elkaar toch zo slecht missen!!!

1 opmerking:

  1. Roger wees me vandaag terecht: niet zijn oudste zus belde,wel zijn tweede oudste zus. Sorry! Ik heb echter altijd de neiging om die schoonzus als de oudste te zien, misschien omdat zij het meeste regelt?

    BeantwoordenVerwijderen