vrijdag 15 maart 2013

Rustig aan…

In feite hadden we deze avond een dinertje met de bestuursleden van de KVLS, moesten we morgen naar een ex-collega van Roger, en zondagochtend werden we verwacht op een literair ontbijt verzorgd door de KVLS.

Door omstandigheden buiten onze wil hebben we echter alles moeten afzeggen. Hoewel ik uitkeek naar elke aparte afspraak voor dit weekend, was ik er tegelijk van bewust dat we dat niet te vaak moeten doen, zoveel hooi op onze vork nemen op één weekend!

Nu we verplicht thuis bleven deze avond, besef ik het nog meer. Het is niet gezond, dat van her naar der hollen! Nog minder voor Roger dan voor mij! Omdat hij telkens zo goed recupereerde na de ingrepen aan zijn hart, vergeet ik vaak dat hij een hartpatiënt blijft, en dat de stress die ik zelf ervaar voor hem dubbel geldt.

Ik heb dus vandaag een beslissing genomen: we nemen voortaan maar één afspraak per weekend aan, hoezeer sommige mensen of verenigingen ook aandringen. En… hier twijfel ik even, want ik ga mensen kwetsen die denken dat ze Roger goed eten voorschotelen, terwijl hij net dat eten beter niet tot zich zou nemen. En toch: zoals bijvoorbeeld diabetici mogen vertellen dat ze aan een bepaald dieet toe zijn, vind ik dat wij ook aan gastheren mogen zeggen dat Roger bepaalde zaken beter niet eet!

Vandaag deden we het dus heel rustig aan maar ik dacht ook veel na! Onder andere vroeg ik me ook af waarom zoveel mensen niets liever willen dan heel druk bezig zijn? Om niet geconfronteerd te worden met hun diepe zelf?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten