maandag 7 oktober 2019

Huishouden en zo

'Vraag me in het vervolg alsjeblieft om te helpen elke keer dat je iets te zwaar moet tillen', zei Roger me gisteren nog.
Dat beloofde ik.

Vandaag deed ik niet zo veel buiten ons bezoekje aan de AD-Delhaize en de Action in Heers (en dat was onze enige "uitstap". Ik stelde wel vast dat lopen op mijn eigen ritme meevalt maar ter plaatse recht blijven staan nog niet). Onderweg ontmoetten we Lieve, de echtgenote van Benny, onze bierleverancier die vorige donderdag aanwezig was op de lezing. Hij bleek het betoog van Rombout Nijssen ook heel interessant te hebben gevonden!

Ondanks het weinige dat ik deed in het huishouden, moest ik ettelijke keren de hulp van Roger inroepen. Bijna alles is voor mij in feite te zwaar: de soep en de stoofpot uit de koelkast halen, de stofzuiger over een drempel tillen, de volle kan van de waterfilter als ik thee of koffie wil zetten, het droogrek waarop ik de was wilde hangen, de volle wasmand zelf, de kinderstoel van Eva die de keuken ontsiert in afwachting dat we beslissen of we hem verkopen of houden voor een eventueel vierde kleinkind (en die ik even uit de weg wilde toen ik de keuken veegde), een doos vol boeken die ik wil sorteren, een archiefdoos van de KVLS bijhalen, ...

Constant moet ik de hulp van Roger inroepen en, al weet ik dat hij bereid is me te helpen, ik voel ook wel dat het op de duur irriterend werkt.

Ik weet dus op voorhand dat ik dit niet ga volhouden al zou ik dat wél moeten volhouden!

Een telefoontoestel is gelukkig niet te zwaar!😉
Vandaag een oproep gekregen van broertje, in verband met de ontmoeting met onze oom en nicht binnenkort, het kerstfeest en de op til zijnde verandering in onze familie.

Zonder al te veel in details te treden mag ik al vertellen dat het hierover gaat: Nany heeft beslist dat ze naar een rusthuis wil. Daar zijn broertje, haar geneesheer en zijzelf werk van aan het maken, al is het blijkbaar niet gemakkelijk, zelfs op haar toch hoge leeftijd (89 jaar in mei 2020), om een (liefst betaalbare en aangename) kamer (liefst in het rusthuis waar ze al veel kennissen heeft) te krijgen!

Wat schrijf ik nu? Je krijgt die kamer niet, je betaalt ze!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten