donderdag 10 oktober 2019

Prutswerk

'Ik heb echt zin in een wandeling maar dan niet te lang en vooral wil ik niet te snel stappen', zei ik tegen Roger tijdens onze brunch (ik spreek altijd over onze "brunch" al eet ikzelf dan slechts een potje Griekse yoghurt, vandaag met een beetje van die notenpasta erin: heel lekker).
O ja, over die notenpasta gesproken: uiteraard kraakte Roger geen 250 gram noten, zoals ik gisteren schreef, maar kraakte hij genoeg noten tot hij 250 gram eetbare noten overhield.

'Zouden we niet nog eens naar de kringwinkel in Tongeren gaan?' stelde Roger voor.
We liepen een klein halfuur rond in die immense kringwinkel (en nee, we kochten er niets: ik vond het er iets te druk).



Eigen foto's
Dan wandelden Roger (die blijkbaar niet wat trager kán stappen en die ik dus, zoals gewoonlijk, al "trippelend" probeerde bij te houden: galanterie en romantiek zijn die lieve vent van me toch echt vreemd!) en ik ook net geen halfuur in de buurt van het kasteel van Betho, waar we in 2012 met Nononc zaliger en (tante) Françoise waren. Herinneringen! Zeggen dat het volgende week al één jaar geleden is dat Nononc ons verliet!

Eigen foto
Daarna voelde ik onder andere aan mijn rug dat het voor mij voldoende was geweest. Maar kom, Roger heeft toch een beetje beweging gekregen vandaag.

Deze avond werkten we eindelijk anderhalf uur voor de werkgroep WO I-II. Roger en ik hebben als opdracht de gegevens die we vinden op de onlangs gescande documenten op te lijsten voor 5 dorpen. Eigenlijk vaak prutswerk omdat de documenten in kwestie handgeschreven zijn en soms heel moeilijk leesbaar. Maar het gaat vooruit en... samen aan iets dergelijks werken vinden Roger en ik altijd heel prettig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten