vrijdag 11 oktober 2019

Over soldaten en zieke kinderen

We waren deze avond weer aan het werken voor de werkgroep WO I-II. Het is echt vrij moeilijk werk en nu en dan nam ik een pauze om iets anders te lezen.

Tijdens een van die lectuurmomenten viel ik op een tekst waarin beweerd werd dat kinderziekten de immuniteit van (gezonde) kinderen een boost geven. Het is niet de eerste keer dat ik zoiets lees, integendeel.
Weer vroeg ik me af waarom dan alle kleine kinderen worden gevaccineerd tegen die voor hen meestal ongevaarlijke ziekten die ze zelfs sterker zullen maken en waarom die vaccinatie niet enkel wordt aangeboden aan minder gezonde kinderen die wel gevaar lopen bij kinderziekten (en/of kinderen uit andere contreien die veel gevoeliger zouden zijn voor die ziektes) én aan volwassenen die de ziektes niet hebben gekregen tijdens hun kindertijd (want voor volwassenen zouden die ziekten veel gevaarlijker zijn).

En dan werkte ik voort aan de gescande militaire documenten uit de gemeente.

Maar ineens... besefte ik dat als kinderen in deze tijd alle kinderziekten moeten doormaken die wij en onze kinderen kregen, vrouwen niet meer zouden kunnen gaan werken! Hoeveel weken per jaar heb ik immers destijds niet thuis gezeten met een ziek kind!
Een buitenshuis werkende vrouw kan zich dat niet meer permitteren... en grootmoeders werken vaak ook nog buitenshuis tegenwoordig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten