donderdag 9 april 2020

Dokter Charbonier over Rivotril en Chloroquine

De Franse dokter Charbonier begrijpt de houding van de Franse overheid niet, die Chloroquine verbiedt, uiteindelijk toch test  op patiënten als het te laat is, maar die anderzijds Rivotril aanraadt om oudere patiënten te vermoorden (want, inderdaad:vermits geen euthanasie werd gevraagd, staat het overlijden bespoedigen door middel van dat medicijn gelijk aan moord). Hij vertelt dat hier (vooral vanaf minuut 1.42).

2 opmerkingen:

  1. Ik zou toch opletten met Charbonier. Hij heeft nogal vreemde, onwetenschappelijke ideeën (zo beweert hij stervende zielen te kunnen voelen, beweert hij met doden te kunnen communiceren, enz.) Niet erg betrouwbaar allemaal.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is toch niet omdat hij op een bepaald gebied anders denkt dan jij (ik weet wie je bent, denk ik toch) dat hij als dokter verkeerde conclusies trekt over medicijnen? Ik heb zoveel mogelijk opgezocht over die medicamenten maar uiteraard ken ik daar niets van, ik merk alleen dat hij zegt dat een medicijn dat "lijkt" te helpen niet mag gebruikt worden omdat er geen "blind"test is gebeurd, maar dat die blindtest de helft van de testpersonen tot de dood veroordelen, dat het nu niet gaat om "wetenschappelijk" testen, maar wel om te proberen mensen te redden met wat men uit "ondervinding" weet. En hij heeft het ook over wat men van plan is met "ouderen" hé!

      Verwijderen