zondag 19 april 2020

Het was koud deze zondag!

Daarom heb ik niemand (ook Nany niet) opgebeld met mijn gsm op het binnenplein. En zeker niet met de vaste telefoon, wat mijn linkerarm deugd deed (en ook mijn rechterarm, want die ging al dezelfde weg op als de linker). Als Nany mij zou opbellen, had ik besloten, zou ik haar terugbellen met de gsm, nadat ik eerst een jas had aangetrokken (om de kou buiten te trotseren).

Die jas heb ik wel aangetrokken: om even rond te wandelen in de tuin en de wei (en dat deed dan weer deugd aan mijn gewrichten). Wat ik dacht boragie te zijn, is geen boragie, merkte ik aan de (toch ook blauwe) bloemetjes, en niet alleen aan de ingang van de (schapen)wei groeien veel netels, ook in de wei zelf en in de "tuin" (deze keer had ik dichte schoenen aan).  Opvallend veel netels! Natuurlijk rijdt Roger die gewoon mee af, samen met het gras en het kleefkruid, en vernietigt hij de netels dus niet. Maar toch, zo opvallend veel!

Roger kwam niet mee "wandelen", maar die krijgt voldoende beweging door onder andere het vuur in de kachel te onderhouden! De kachel brandt immers nog bijna elke avond en vandaag de hele dag. Eigenlijk zou ik dus elke dag moeten schoonmaken in de salon en onze aanpalende werkkamer, maar eerlijk gezegd, ik begin dat te zot te vinden! Dus stapelt het stof zich op (de vloer bezem ik wel enkele keren per dag).

Edith Oeyen stuurde mij en de andere KVLS-leden een digitale versie van het volgende nummer van Oostland, omdat de boekjes niet op de post geraken. Ik heb me even afgevraagd of ik hetzelfde zou moeten doen met de Limburgse monografie maar vond geen tijd vandaag om even contact op te nemen met Jan Gerits.

Ik kreeg ook een mail van Ivo Hermans (niet alleen aan mij gericht) waarin hij spreekt over de oorsprong van het lispelen in Castellano (het imiteren van het spraakgebrek van Filips II in het Spaans).  Roger heeft een groot deel van deze dag besteed aan opzoekingen daaromtrent (nee, vervelen doen we ons zeker niet!) en besloot dat het een stadslegende betrof.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten