vrijdag 1 oktober 2021

Filosoferen over tijd en ruimte

Vandaag nog een beetje geoefend met stappen (in de "Action" voor shampoo en een schoonmaakmiddel - tja, ik begin voorzichtig een beetje meer tijd te besteden aan het huishouden - en in de "Aldi" voor  fruit en chocola - tijdens de boodschappen van vorige dinsdag was er geen met 85% cacao voorradig, nu wel maar andere rekken leken me verdacht leeg). 

Na het avondeten en de afwas, lectuur maar daarna wilde ik onder andere enkele mails beantwoorden en... stelde YouTube me dit interview met Gerard Bodifee voor. Weer door Lucette Verboven. YouTube lijkt goed te weten wat mij interesseert (en intrigeert)! 😉 Ik las vroeger altijd gretig en graag Bodifees filosofisch-wetenschappelijke bijdragen in kranten, al begreep ik er niet altijd alles van. 

Het onderwerp (mysterie voor mij) "tijd en ruimte" intrigeert me al sinds mijn kindertijd en uiteraard heb ik er daarom al vaak over gelezen maar ook vaak weinig begrepen van wat ik las. Ik herinner me ook dat Zeger me ooit een uitleg over dat "mysterie" heeft gegeven die fel leek op wat ik nu hoorde vertellen door Bodifee. 

Het was echt een boeiende uitleg, al benadert het betoog van Bodifee voor sommige wetenschappers misschien te veel de metafysica (maar dat is net wat mij ook zo interesseerde in zijn geschriften destijds). Als het je interesseert, het is hier te doen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten