woensdag 13 oktober 2021

Nog over dokters en boeken

Vandaag hadden we allebei een afspraak met de oogarts (alles is oké, bedankt). Ik heb heel veel bewondering voor die man (die na zijn pensioenleeftijd nog enkele patiënten - waaronder ons - verzorgt). Hij legt alles heel duidelijk uit en antwoordt geduldig en deskundig op al je vragen, desnoods met de nodige illustraties erbij. Als ik nog een jong meisje was, hij zou me kunnen overtuigen om oftalmologie te gaan studeren!

Daarna gelezen dat een andere gepensioneerde arts die ik fel bewonder, de Franse Didier Raoult, een boek heeft geschreven waarin hij het heeft over onder andere gebeurtenissen waarbij ik me vragen stelde de laatste maanden (zoals het verbieden van goedkope, efficiënte medicijnen ten voordele van gevaarlijke, dure en niet efficiënte  medicamenten).  Nog eens een uitzondering maken op ons voornemen geen boeken meer te kopen? 

Deze avond, na een lang telefoontje met V. (het is beloofd, V., we proberen jouw kleinzoon vrijdag na school te helpen met die ene schooltaak) stuurde Roger me naar dit interview met een Roemeens-Nederlandse schrijfster. Heel interessant (en straks luister ik nog even naar de podcast). Zelfde vraag als aan het einde van vorige paragraaf! Ach nee, we kunnen geen uitzondering maken voor elk boek dat ons interessant lijkt!

Roger probeerde deze avond nog even via telefoon Hendrik te feliciteren met zijn verjaardag maar die gaf niet thuis. Waarschijnlijk aan het feesten met Debby (en vrienden?)! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten