zaterdag 23 oktober 2021

Nu ben ik wel moe...

 ... maar het was een prachtige dag.
We hadden "afgesproken", de kindjes en ik, dat ze vandaag pas om 8 uur zouden opstaan maar rond 7 uur hoorde ik ze al volop praten en lachen. Om 7:30 uur heb ik ze naar beneden geroepen en meteen begon een heel leuke maar voor mij uiteindelijk wel vermoeiende dag. Uitgebreid ontbijt, schooltaken, lezen, tekenen, spelen, afwassen, opruimen, tussendoor even bellen met Nany en met broertje, lunchen met speltpannenkoeken en fruit, weer spelen, bouwen, opruimen, afwassen, vertellen, vieruurtje met koekjes en weer fruit, weer vertellen, lezen en tekenen, een filmpje (en een beetje rust voor mij ondertussen), ontdekken van "Axiebal" van Idee Software, weer spelen, enzovoort. 

In tegenstelling tot jullie voorspelling vonden de kindjes Axiebal heel leuk, Hendrik en Zeger! Ik heb hen dus de link naar Idee Software doorgemaild zodat ze thuis al jullie spelletjes kunnen downloaden! 

En dan was het tijd om te koken, gelukkig met heel veel hulp van Roger, want tussendoor moest ik weer meespelen. Er werd tot en met gesmuld van de spaghetti, de kindjes kregen nog een waterijsje als dessert en daarna... speelden we weer tot wanneer Eva naar bed moest. 

Terwijl Roger Eva naar bed bracht, waste ik snel af (met zoveel mensen in huis stelt de handmatige afwas wel meer voor dan op gewone dagen... en verlang ik wel even terug naar een vaatwasser!) terwijl Matthias en Elena nog een goocheltrucje  inoefenden waarnaar ik daarna moest kijken. Dan was het tijd voor Matthias' avondtoilet en slapengaan. Nog een poosje met de kaarten gespeeld met Elena voor het haar beurt was om naar boven te trekken. 

Waarna ik nog snel wat heb opgeruimd om daarna uitgeteld op de sofa neer te ploffen. En nu ben ik wel moe! Maar tevreden.








Geen opmerkingen:

Een reactie posten