dinsdag 17 mei 2022

Een gewone dag

Het typoscript van Elena heb ik nagelezen en teruggestuurd. Weer was ik verwonderd. Ik weet het,  "mijn (klein)kind, schoon (klein)kind". Toch heb ik echt het gevoel dat ze ongelooflijk goed schrijft voor haar leeftijd. Ik ontwaar zelfs een zekere eruditie in haar verhaal en tegelijkertijd soms nog kinderlijke details en fantasie die aangenaam contrasteren met haar bijna volwassen stijl en haar opvallend rijke woordenschat. We moeten haar aanmoedigen om dat talent verder te ontwikkelen!

Roger heeft alle foto's uit dat tweede album van mijn vader gedigitaliseerd. Nu ben ik bezig met er notities bij te maken en dat is een werk van lange adem! Ik ben daar (na twee uurtjes schoonmaken - ik werk nog steeds veel trager dan vroeger) een paar uur mee bezig geweest en dat is voldoende voor vandaag!

Nany haar stem klonk veel minder zwak aan telefoon vandaag en toch bleef ze klagen. Dat ze nog veel pijn heeft wil ik wel geloven maar ik begin me af te vragen of het niet meer het gebrek aan gezelschap is dat haar weer parten speelt (ze drong bijvoorbeeld heel fel aan op het feit dat ze vandaag geen bezoek moest verwachten én dat ze niet kon deelnemen aan de activiteiten).

Roger heeft vier keer naar zijn gehospitaliseerde zus gebeld, telkens tevergeefs. Ik weet dus nog steeds niet hoe het met haar gaat en wanneer we haar kunnen bezoeken. Iets ergs is er niet gebeurd, want dat hadden we wel vernomen van een andere schoonzus.

Een beetje over en weer gemaild met Zeger ook vandaag. We spraken af dat de volgende keer dat we schoonzus bezoeken, we daarna samen iets gaan eten, tenminste als Zeger vrij is op dat moment. We hadden het ook over het optreden van De Reizende Reiger en hoe jammer het is dat wij niet kunnen gaan. 

En nu ga ik nog een paar mails beantwoorden en daarna misschien naar het journaal kijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten