dinsdag 31 mei 2022

Naar de kapper met de kindjes

Vandaag was het weer kindjesdag. Geen muziekles deze keer maar meteen na het vieruurtje en de schooltaken reden we samen naar het centrum van Leuven waar Elena, Matthias en Eva een afspraak hadden in een kapperssalon van de Mechelse straat. We parkeerden de auto op de Vismarkt en al meteen bij het uitstappen kreeg ik een aanval van nostalgie toen ik het gebouw zag waar Seany, Dirk Lambrechts zaliger en ik destijds kamers huurden boven het vroegere café-restaurant "De blauwe schuit". 

We liepen al lachend en zingend naar de kapper waar, na een poosje wachten, de kinderen één voor één aan de beurt kwamen. Ondertussen zocht ik in die straat, tegenover het salon, naar het pand waar ons vroeger stamcafé, de "moeder der bruine kroegen De Harp" zich bevond. Ik denk dat ik het heb gevonden maar ben niet zeker: wat is alles daar veranderd! 

De kindjes kregen elk een snoepje na de knipbeurt en weldra liepen we terug naar de auto, samen met hun papa die ondertussen ook in het salon was aangekomen en een knipbeurt had gekregen. Thuis wachtte dochterlief op ons. 

Na de avondmaaltijd was het tijd voor het toiletritueel van Eva en Matthias terwijl Elena zich zette aan een tekening voor de kaft van haar boek. Haar mama en ik besloten na afwerking van die tekening de tekst te laten drukken bij een copyservice.

En Roger en ik vertrokken naar Haspengouw na de belofte aan de kindjes elkaar heel snel terug te zien.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten