woensdag 1 juni 2022

Vragen

Vandaag hadden we een vergadering van de werkgroep Wereldoorlog I-II én andere vrij dringende verplichtingen. Ik heb ons dus verontschuldigd voor de vergadering, beloofd dat we zouden proberen nog even langs te komen maar dat is niet gelukt.

Na onze thuiskomst (te laat voor de vergadering dus) nog even de keuken onder handen genomen - niet te grondig: alles wordt binnenkort toch weer vuil gemaakt - en daarna bleef nog voldoende tijd over voor ik aan het avondeten zou beginnen om wat rond te hangen op het internet. Ik viel (echt, toevallig) op een film waar ik al vaag over gehoord had maar waarvan ik dacht dat hij "gecensureerd" en dus verdwenen was op YouTube: "Hold out".  Waarschijnlijk bestempeld als "complotfilm", dacht ik en ik kreeg gelijk toen ik er wat meer over opzocht dan wat ik had onthouden van wat ik er vroeger had over opgevangen. 

Ik begon te kijken en dacht steeds minder dat het ging over een "complottheorie", tenzij het woord wordt verstaan in zijn eerste betekenis van "een complot (proberen te) ontleden". Ik stelde me steeds meer vragen over verhalen, getuigenissen die mij verteld werden en die ik soms niet geloofde of niet kon plaatsen en die overeenkwamen met wat ik in die film zag of hoorde (in feite stelt de film ook enkel vragen bij ongewone gebeurtenissen na de vaccinatie - toch tot waar ik gekomen ben, want hij duurt heel lang en ik heb hem nog niet kunnen uitkijken).

Er kwam immers (onbetaald) werk binnen: het nalezen van de drukproeven van het volgend nummer van Oostland. Daaraan heb ik het grootste deel van mijn avond (na het eten) besteed, waarna ik de dringendste mails beantwoordde. Maar ik blijf me zoveel vragen stellen dat ik morgen zeker verder kijk!

O ja, Nany klonk heel blij aan telefoon vandaag: ze kreeg bezoek van een vroegere buurvrouw!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten