vrijdag 7 juli 2023

Gezelligheid troef onder de esdoorn

We werden vandaag verwacht bij dochterlief en schoonzoon, waar we meteen enthousiast door de kindjes werden verwelkomd.

Nog voor ik hun eindrapport kon bestuderen (en bewonderen, want ze hebben het alle drie heel goed gedaan), kregen Roger en ik van Elena een exemplaar van haar nieuwe boek cadeau!

Daarna werden we meegetroond naar de koelste plek van de tuin, in de schaduw van hun reuze esdoorn. Het kwik steeg immers weer tot 32°C vandaag! Meer dan een algemene opwarming vallen mij de laatste jaren de enorme en snelle temperatuurschommelingen op!
Daar kregen we, bij een hoprijk verfrissend biertje, de lekkerste hapjes voorgeschoteld en vertelden de kindjes volop over hun voorbije laatste schooldagen, hun vakantieplannen en de mooie nieuwe kat van de buren (die ons trouwens even kwam begroeten). Volgden nog allerlei vleessoorten gebarbecued door schoonzoon, begeleid door gegrilde groentjes en, zoals steeds bij hen, heel lekkere wijn (een keuze van schoonzoon, dat weet ik)! 

Dat werd dus weer een heel aangename avond in de schaduw van die esdoorn, met boeiende conversaties, het ophalen van vooral fijne herinneringen en toch ook al enkele toekomstplannen ondanks de vakantiesfeer.

En toen werd het tijd voor de kindjes om te denken aan slapengaan... en voor ons om terug naar Haspengouw te rijden.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten