vrijdag 30 juni 2023

Prachtige schoolresultaten

Ik belde deze middag naar dochterlief. Niet enkel Elena behaalde immers goede resultaten op school: hetzelfde geldt voor Matthias en Eva. Nu maken ze volop plannen voor hun twee maanden vakantie. Proficiat, kindjes, en geniet volop van de zomer!

Vlak na dat telefoontje kreeg ik straatgenote V. aan de lijn. Haar kleinzoon, onze achterbuurjongen L. had me pas proberen te bereiken - waar hij dus niet in slaagde omdat ik met dochter en kleinkinderen aan het praten was - om me te vertellen over zijn schoolresultaat. Hij kreeg zelfs felicitaties op school, vertelde V. me! V. was fier en blij en uiteraard ben ik ook heel blij. We spraken af dat L. volgende week met mij afspreekt om tijdens de vakantie af en toe zijn Frans nog wat bij te spijkeren. Zijn leerkracht Frans is immers praktisch het hele schooljaar "ziek" geweest en, vermits de school geen vervanger vond, staan alle leerlingen serieus achter voor dat vak. Erg hé, dat gebrek aan leraars, maar eerlijk, ook al was ik veel jonger, ik zou niet graag opnieuw lesgeven in deze tijd!

Het werden dus lange telefoongesprekken vandaag! Want uiteraard hadden V. en ik het ook uitgebreid over de rellen in Frankrijk ten gevolge van het schietincident in Nanterre. 'Het gaat echt de slechte kant uit met onze maatschappij', was de conclusie... maar dat zeggen we al jaren!

O ja, aan het einde van ons telefoongesprek beloofde V. ons geregeld eitjes van hun eigen kippen te bezorgen! Een heel welgekomen cadeau!

Voordat ik die telefoontjes pleegde, hebben we onze belastingaangifte ingevuld. Wat een gedoe weer (niet omdat onze aangifte zo ingewikkeld was maar omdat de website van de overheid zo gebruiksonvriendelijk is)!

En nu nog heel even lectuur voor het slapengaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten