maandag 4 september 2023

Fictie lezen

We gingen vandaag naar de bibliotheek (ik bedoel deze keer de gemeentelijke bibliotheek - en ja, onze eigen bibliotheek is ondertussen opgeruimd).

Mijn vriendin Denise had me op haar feestje met veel enthousiasme gesproken over een Leuvense schrijver die ik niet kende: Jo Claes. Dochterlief bleek wel al een boek van hem gelezen te hebben maar leek er niet echt van onder de indruk. "Dan zal het mij ook wel niet interesseren", dacht ik, "te meer omdat ik blijkbaar steeds minder graag fictie lees".

Toch brachten we drie misdaadromans van Jo Claes mee van uit de bibliotheek en zodra ik wat tijd vond, begon ik te lezen in "De zaak Torfs". Wel, ik onderbrak mijn lectuur enkel om te koken, te eten enz. maar daarna kon ik niet snel genoeg weer aan het lezen gaan. Ik vind het boek tot nog toe immers boeiend en goed geschreven! Ik merk wel dat ik ondertussen al enkele huishoudelijke en andere geplande klusjes heb uit- (of af-?)gesteld. Foei, wie had gedacht dat fictie me eens opnieuw zo zeer zou boeien? Hoewel het natuurlijk afwachten is om te zien of mijn enthousiasme zal standhouden! 😉 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten