woensdag 20 december 2023

Verloren middag

Ik had het weer eens allemaal goed geregeld. Gisterenavond en deze ochtend zette ik de wasmachine aan het werk. Ikzelf zorgde voor een boodschappenlijstje in functie van mijn pas opgestelde weekmenu en wat ik nog in huis heb. Na de middag zouden we onze wekelijkse boodschappen doen. Morgen en overmorgen zou ik besteden aan een beetje schoonmaakwerk én ik wilde een van de volgende dagen ook even vriendin Liliane bezoeken. 

We vertrokken vrij laat (na 14:30 uur). Eerst ging het langs het postkantoor voor postzegels. Daar moesten we niet al te lang wachten. Daarna reden we verder richting Sint-Truiden. Plotseling zegt Roger me dat hij eigenlijk ook naar de kapper wil. 'Maak dan een afspraak', antwoordde ik. Maar nee, dan zou hij te lang moeten wachten: hij wilde naar "Atlas". Daar hoef je niet af te spreken, gaat het heel snel en is het niet duur.

Hij had gelijk en we reden dus eerst naar dat kapsalon. Om 15:15 uur kwamen we daar aan. Ze werken daar inderdaad heel snel en goed... maar als er meer dan tien mensen voor je zitten te wachten... wordt het wel lang wachten! We hebben daar net geen twee uur "verloren". 

"Gelukkig" kreeg ik daar ook een dik kwartier het "telefonisch gezelschap" van Matadi-vriend Roger Beeckman. Om ons het overlijden te melden van Matadi-vriendin Yvonne Leemans. Ze was net geen 100 jaar. Roger had ook geruchten opgevangen over het overlijden van onze vriendin Rachel maar ik ben zeker dat Sabine, de dochter van Rachel, me zoiets zou melden, dus kon ik hem geruststellen. Hij vertelde verder over hun tegenwoordig vrij teruggetrokken leven, van Lily en hem: ze zijn nu respectievelijk 91 en bijna 95 jaar, rijden zelf nergens meer naartoe en de meesten van hun vrienden zijn overleden. 

(Mijn) Rogers haar werd geknipt en we trotseerden de vrij felle en heel koude wind tot aan de auto die niet ver van het kapsalon stond geparkeerd. Roger wilde aan onze boodschappen beginnen, maar daar vond ik het veel te laat voor: we kochten snel wat spek voor bij de gebakken appeltjes die ik na onze soep wilde serveren en reden naar huis.

De boodschappen zijn dus voor later en ik moet heel mijn (halve)weekplanning herzien!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten