dinsdag 5 december 2023

Pech

Onze centrale verwarming was weer stuk deze ochtend. De installateur bellen had niet veel zin, want we werden in het Leuvense verwacht: het was immers weer "kindjesdag".

Toen we iets na de middag wilden vertrekken, startte de motor van de auto niet: batterij plat. Roger belde "Touring" en toen we hoorden dat we pas na 16 uur konden geholpen worden, geraakte ik in paniek. Ik belde dochterlief maar die gaf les en was onbereikbaar, ik belde schoonzoon maar kwam bij een onbekende terecht: blijkbaar had ik enkel zijn oud gsm-nummer. Dan zocht ik naar het telefoonnummer van Eva's en Matthias school, belde ze, vroeg of ze de twee kindjes in de nabewaking konden houden. Ik stuurde een berichtje naar Elena (haar bellen had geen zin zolang ze in de klas zat). En ik maakte me zorgen, de hele middag. Iets na 15:30 uur belde ik naar Elena die mijn berichtje had gevonden, en die gewoon naar huis zou fietsen (ze heeft een sleutel). 

Ondertussen had Roger onze houtkachel aangestoken (en werd het iets minder koud - maar wel weer stoffiger in de salon die we onlangs grondig hadden schoongemaakt). Iets over 16:15 uur belde ik opnieuw naar Elena die goed was thuisgekomen. Ze vertelde me dat haar papa ook net was thuisgekomen, met Eva en Matthias. Eindelijk voelde ik me opgelucht!

Roger van zijn kant belde onze installateur die zo snel mogelijk langskomt (maar niet meer vandaag).

Jan Gerits belde nog lang over een detail in verband met de monografieën, we warmden soep op die we aten in de nog steeds vrij koude keuken, dochterlief belde nadat ze was thuisgekomen en we kregen een telefoonoproep van "Touring" dat ze rond 18 uur hier zouden zijn.

Nadat de auto in orde was gebracht, warmde ik een blik "cassoulet" op (ik had immers niets voorzien voor deze avond: we zouden bij dochter en schoonzoon eten).  

Ondanks de brandende kachel blijft het vrij fris in huis (rond de 16°C in de keuken en rond de 18°c in de salon en de werkkamer) maar kom, goed ingeduffeld is het te doen. 

Na ons karig avondmaal bekeek ik zopas een interessant interview met Virginie Joron over die parlementaire vraag, naar aanleiding van verklaringen van het EMA, zoals onder andere dat "het vaccin nooit bedoeld was als collectieve bescherming vermits dat aspect ervan (net zoals zoveel andere, bij gebrek aan tijd uiteraard) niet werd bestudeerd". 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten