zondag 30 mei 2010

Famille, je vous aime

Het was een leuk, rijk, maar ook vermoeiend weekend voor mij. Ik begin nu pas te beseffen dat ik 60 jaar ben. Dat vond ik 30 jaar geleden toch zooo oud, en blijkbaar is dat inderdaad al een beetje oud!:-)

Vrijdag avond kwam Hendrik met de trein aan in Tongeren waar we hem gingen afhalen. Thuisgekomen zorgde ik meteen voor ons avondmaal (en ik moet van Hendrik en Zeger altijd horen dat ik daar te vroeg aan begin: zij houden er meer zuiderse gewoonten op na wat dat eten betreft). Ik heb (weer een eigen recept en Hendrik vond het zichtbaar heel lekker) spiesjes met zalm, courgette en ui, bestrooid met basilicum, klaargemaakt, met gepofte aardappelen en kruidenboter.

P5284655

Daarna hebben we nog lang zitten babbelen in de salon. Herinneringen opgehaald (en dan is Anneke nooit ver weg), filosofische discussies gehouden, naar muziek geluisterd.

Zaterdag begon met mooi weer, en we zijn dus gaan wandelen in het bos van Rukkelingen. Rond half vier zijn we naar Borgworm gereden om daar Zeger van de trein af te halen. Hij had die dag immers vrij en zou dus iets vroeger afkomen dan normaal. Ik dacht dat de Colruyt in Sint-Truiden een degustatie van barbecueproducten en wijnen organiseerde en vermits we nog vlees moesten kopen voor onze barbecue van vandaag, zijn we daar naartoe gereden. Ik had me echter vergist: de degustatie is gepland voor volgend weekend. En onze boodschappen duurden heel lang: zoveel volk in de winkel! Waarschijnlijk wegens zijnde zaterdag: normaal gezien vermijden we het die dag boodschappen te doen.

P5294661

Nadat we gevulde paprika’s hadden gegeten, gingen we weer in de salon babbelen, naar muziek luisteren enzovoort. Er volgde een discussie over geloof (dat Hendrik een zeer naïef gedoe vindt), over religies en de Bijbel. Maar het was duidelijk dat Hendrik die de Bijbel  constant afbrak als zijnde een ‘eeuwenoude woestijnboek’, het boek nog nooit echt gelezen heeft. Wat ik wel vermoedde: de lessen godsdienst stellen de laatste dertig jaar niet meer veel voor. Maar Zeger is heel interessant uit de hoek gekomen. Die lijkt alvast grote delen van het evangelie wel gelezen te hebben én kon dat in enkele woorden samenvatten. En legde daarbij de nadruk op de ‘geest’ van het boek. Daar had Hendrik niet van terug, tenzij constant herhalen dat het ging over een eeuwenoud woestijnboek. En mijn spirituele ervaringen, daar durfde ik niet over te spreken, want die zouden alleen op gehoon ontvangen geworden zijn gisteren, denk ik.

En ondertussen was het beginnen regenen.

We zijn gisteren wel heel laat gaan slapen. En toen ik deze ochtend tegen 11 uur opstond, regende het nog steeds.

Ekvira en Geert kwamen aan rond 14: 45 uur. En net toen scheen de zon weer even. Ik stelde dus voor om taart te gaan eten in het klooster van Coolen in Kerniel, en daarna een wandeling te maken.
Zodra we in Kerniel aankwamen, begon het weer te regenen en we gingen dus onze consumptie gebruiken in de cafetaria en niet op het binnenplein van het klooster. Roger was aan het vertellen over zijn vader die destijds verhuisd was van Kerniel naar Heverlee, en die daar een slagerij had. En toen werd hij aangesproken door de nieuwe uitbaters van de cafetaria: zij hadden een hele tijd in Heverlee gewoond en kenden de slagerij en Roger zijn vader heel goed. Nu wonen ze in Kerniel, vlakbij het klooster. Maar de man heeft vroeger nog in Borgloon gewoond en herinnerde zich de tabakswinkel van Roger zijn grootvader aan moederskant. Wat is de wereld toch klein!

Het bleef regenen: geen wandeling, en de barbecue werd een fondue! Ik denk dat het zeker 20 jaar geleden is dat wij nog een ‘fondue Bourguignonne’ hebben gegeten!:-) Lekker was het wel, maar ik wist meteen waarom ik dat zo lang niet meer geserveerd heb: veel te vet en te veel vlees.

We hebben nog even naar mijn moeder gebeld (ze wordt Nany genoemd door de ‘kinderen’ dus in het vervolg zal ik met die naam naar haar refereren) om bepaalde zaken af te spreken.

Rond 21 uur hebben Geert en Elvira Zeger mee naar Leuven genomen en hebben wij Hendrik naar de trein in Tongeren gebracht.

Ik heb echt genoten van het weekend. Alleen zat ik van vrijdagochtend al weer eens met het spit, en dat heb ik al die dagen wel gevoeld! Dus… Ik voel me moe! En een beetje oud.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten