zaterdag 1 mei 2010

Berloz, Boëlhe en Trognée

Voordat we Zeger gingen afhalen in Borgworm, wilde Roger nog wel eens naar de nieuwe windturbines in Berloz gaan zoeken (vorig jaar hadden we ze een beetje per toeval ontmoet). En een zoektocht werd het! Maar we hebben ze uiteindelijk gevonden!

De draaiende wieken maakten wel veel lawaai, vond ik!

IMG_0714

 

IMG_0715

 

IMG_0717

 

P5014341 (Foto’s Roger)

Toen ik in die buurt een aanwijzing naar Boëlhe zag,wilde ik dan weer heel graag daar nog eens naartoe. Het is een piepklein dorpje dat we enkele jaren geleden hebben ontdekt. Hoewel er echt niets meer te zien is dan de kerk, een kasteel en enkele hoeven, herinnerde ik me hoe een rustgevende invloed de site op mij had gehad. Je hoorde er toen niets, behalve veel vogelgezang. En vandaag was dat net zo. Ik werd er zo rustig, en bijna mystiek, van!

P5014343

 

P5014344 (Foto’s Roger) 

Maar blijkbaar zijn Roger en ik het niet altijd zo eens als ik dacht. Hij herinnerde zich dat we ooit in die buurt een volgens hem nog mooiere site hadden gevonden, maar hij kon zich de naam van het dorp niet herinneren. Toen ik ergens een aanwijzing zag naar Trognée, wist ik ineens dat hij dat dorp bedoelde. En dus reden we daar naartoe.

Mooi, inderdaad, zeker de kerk met daarvoor een Lourdesgrot, en daarnaast de muur rond het grondgebied van het kasteel. Net zoals vorige keer heeft Roger nogal toeren moeten uithalen om een foto van het kasteel te maken, want dat ligt volledig verscholen achter haagjes en muren!

IMG_0721

 

IMG_0722 (Foto’s Roger)

Er was blijkbaar een feest aan de gang op het kasteel: we hoorden de muziek van op het kerkhof.

Oké, Roger had gelijk: Trognée is mooi. Maar ik had ook gelijk: Boëlhe is nog mooier, of alleszins meer rustgevend.

En daarna was het tijd om Zeger af te halen aan het station van Borgworm (Waremme).

Maar, het is niet te geloven! Weten jullie wat we gevonden hebben in Boëlhe? Een schoen op een berm! Roger wil ze niet meer op foto vereeuwigen, de schoenen die we overal vinden, jammer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten