zondag 3 juli 2011

Oloroso

Zondag 3 juli 2011

Vlak voor we vorige maand Huesca verlieten, hebben we de plaatselijke Mercadona geplunderd van al zijn Oloroso.

Vorig jaar ontdekten we die sherry in Huesca. Oloroso staat bij ons bekend als zoete sherry. Maar Roger wist dat er ook een droge variante van bestaat, die je bijna nergens vindt, en zeker niet in wat nog België heet. In het warenhuis Mercadona van Huesca zagen we verleden jaar die drank staan. We vroegen aan een verkoper of het zoete of droge sherry was (ik had mijn leesbril niet bij) en er werd ons geantwoord dat het een zoete drank was.

De volgende dag deden we onze boodschappen in dezelfde winkel, en toen had ik mijn leesbril wel bij. Die Oloroso bleek echt droge sherry te zijn! We hebben een fles gekocht, daarvan 1 glaasje als aperitief gedronken, en we vonden het zo lekker dat we de volgende dag alle beschikbare flessen in de Mercadona hebben gekocht.

Dit jaar keken we tijdens onze reis in alle supermercados uit naar die Oloroso. Nergens hebben we hem gevonden voor we weer in Huesca waren! In sommige grootwarenhuizen vond je zelfs geen enkele sherry!

Maar in Huesca vonden we in dezelfde Mercadona dus weer Oloroso-sherry, en hebben we weer alle flessen gekocht die we vonden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten