zondag 5 mei 2013

De Kevie

Nadat we vandaag eindelijk het snoeisel bij elkaar hadden geraapt, wilde Roger naar het natuurgebied (in feite een grote beemd) Kevie in de buurt van Tongeren. Dat werd zoeken, want nergens zagen we een aanwijzing. Dankzij Google Maps en een papieren landkaart,  en na veel omwegen om de verkeersdrukte in Tongeren zelf te vermijden zijn we er toch geraakt. Het was er mooi en het eerste half uur van onze wandeling, die iets meer dan een uur duurde, heel rustig. We hoorden fazanten, een koekoek, vinken, spechten en eenden. En zagen een vroegere watermolen. Later kwamen we meer mensen tegen dan we gewend zijn op onze wandelingen. Tja, het was dan ook zondag en prachtig weer. Misschien eens door de week teruggaan?

P5054122

P5054123

P5054124

P5054128

P5054131

Tongeren, Oude Blaarstraat, gehucht Blaar: watermolen (zie http://www.molenechos.org/molen.php?AdvSearch=934) Foto’s Roger

4 opmerkingen:

  1. Het is de blaarmolen met een maalzolder met vier koppel stenen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je hebt gelijk, ev (wat die blaarmolen betreft: ik heb het later opgezocht). Dat van die maalzolder wist ik niet. Kun je daar meer uitleg over geven? Of verwijzen naar een website? Alvast bedankt!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Googelt molenecho's en je vindt van alle molens een degelijke beschrijving. De meeste (kleinere) molens hebben maar twee koppel stenen of maalgangen. Eén voor bakmeel en een ander voor veevoeder.
    In de Kevie zitten ook bevers en kan je heel wat afgeknaagde bomen zien.
    vrgr

    BeantwoordenVerwijderen