zondag 19 mei 2013

Over uitgevers, ongezond eten en roken

Ik heb de slechte (?) gewoonte overal mensen af te luisteren. Nee, niet om daarna te roddelen, alleen omdat ik in mijn hoofd constant romans aan het schrijven ben en daar modellen voor zoek.

Of ik nog de moeite ga doen (en de tijd vinden) om een van al die verhalen, die zich in mijn hoofd afspelen, op te schrijven, daar twijfel ik aan…

Bij grote uitgeverijen worden mijn schrijfsels immers niet aanvaard (ik krijg steeds als antwoord dat ik te weinig bekend ben) en de uitgeverij “Free Musketeers”, waar ik tot nu vrij over tevreden was, vraagt nu jaarlijks een vrij grote geldsom om je boeken via Bol.com ter beschikking van iedereen te stellen.  Tot nu toe was dat gratis.

Roger zijn conclusie is (en dat lijkt me verstandig) dat ik niet meer moet proberen uit te geven via een uitgever, vermits er nu zoveel mogelijkheden zijn via het Internet. Ik geef hem gelijk maar… als ik iets plaats op het Internet (zoals deze blog) is er niemand die me daarvoor nog eens naleest en me desnoods attent maakt op mijn fouten!

Ik wilde het echter hebben over mijn afluisteren van mensen. Ik weet echt niet meer waar het was, maar ik hoorde onlangs iemand verklaren dat veel chips en gebakjes eten niet zo ongezond is als roken. Jawadde (zeggen ze in Antwerpen)! Mensen denken vaak dat ze heel gezond leven omdat ze niet roken, maar dat ze veel te veel suiker en vet binnenkrijgen met al hun gebakjes, ijsjes, chips, snoep, vettig eten, enzovoort, dat zien ze niet in! 

Hoewel Rogers huisarts (hij is niet de mijne, al ben ik wel één enkele keer naar hem geweest) en die longspecialist van onlangs me zegden dat ze ruiken dat ik rook, heb ik besloten dat ik (die van die tabaksgeur hou) nog blijf roken (ik geniet ervan!) als dat mij helpt niet te veel te eten (en niet te verdikken!) Glimlach

Geen opmerkingen:

Een reactie posten