donderdag 10 mei 2018

Nany wordt 87 jaar

Mijn moeder verjaart vandaag. Zus Bie wist dat we zouden langskomen, Nany wist het niet. Bie was al  daar toen wij aankwamen. Dat werd een paar uur gezellig keuvelen bij een kopje koffie en koekjes. Ik had voor Nany een cadeautje bij vanwege dochterlief: een zelf genaaide boodschappentas en portemonnee. Heel mooi, dat vond Nany ook, die er blij door leek verrast. Wijzelf hadden geen geschenk bij: we wilden later immers op restaurant gaan met Nany en dat zou ons presentje worden.

Ik integendeel werd weer bedolven onder de geschenken: zus had uien bij voor mij, vanwege haar zoon, en Nany gaf me een van haar winterjassen en een heel mooi wit jasje cadeau. Bie opperde dat zo'n witte jas onmiddellijk vuil is en ze heeft gelijk,  toch nam ik het vestje aan, zo mooi vond ik het.

Toen kreeg ik een mail van vriendin Denise. Uiteraard had ik geen tijd om die uitgebreid te lezen maar ik las wel dat ze ons voorstelde even bij haar langs te komen als we in de buurt waren. Om haar nieuwe appartement te zien.
Wel... we waren in de buurt, dus stelde ik aan Nany voor even naar Denise te gaan (weliswaar nadat ik eerst snel naar mijn vriendin had gebeld). Nany leek er wel zin in te hebben, Bie had geen tijd om mee te gaan.

Wat een prachtig appartement zeg! Mooi, ruim, rustig, goed gelegen en met een heel praktische indeling. Nany leek ook onder de indruk! Bij een glas uitstekende wijn wisselden we wat nieuwtjes uit (later merkte ik dat als ik de mail helemaal had gelezen, ik het meeste al zou geweten hebben😄). We vertelden Denise dat we ergens in de buurt wilden gaan eten en zij raadde ons de "Asian Delight" aan.

Na een poosje reden wij daar dus naartoe met Nany. Denise had gelijk: onze rijsttafel voor drie was heel lekker en heel uitgebreid (we hebben zoveel overschot mee naar huis gekregen dat we meer dan eten genoeg voor morgen hebben).
Nany en wij hebben daar dus enkele uren gesmuld, genoten van een heel lekkere huiswijn en uiteraard weer veel gebabbeld.

Tegen 21 uur brachten we Nany naar huis en reden wij terug naar Haspengouw.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten