dinsdag 8 oktober 2019

Ideeën voor recepten opgedaan

Weer een rustige dag.
Behalve voor mij een telefoontje met Nany (over onder andere onze ontmoeting met haar schoonbroer en diens dochter heel binnenkort) en voor Roger eentje met T., de zoon van Rogers broer die vandaag een operatie moest ondergaan (het gaat goed met hem), niet veel contact gehad met de buitenwereld. Uitzondering vormde mijn zusje Bie die me een heel mooie foto van haar en dochter N. stuurde en met wie ik even chatte.

Roger stelde me voor op bezoek te gaan bij zijn nicht Jeannine maar (dat was na mijn halfuur telefoneren met mijn moeder Nany... en ik heb de neiging rond te lopen tijdens die telefoongesprekken en ondertussen kleine huishoudelijke klusjes uit te voeren, en deze keer had ik ineens weer te veel pijn na dat telefoontje) ik vroeg hem minstens tot morgen te wachten.

Ik wilde vandaag eigenlijk ook bellen naar onze straatgenote V. maar ook dat heb ik, nadat ik zo lang naar Nany had geluisterd via de telefoon, uitgesteld tot morgen. Ik ben immers helemaal geen telefoon-addict hé!

Het werd dus weer een heel rustige dag met veel lectuur (op papier en online) en zo... maar ik kreeg wel enkele ingevingen.

Zo kwam ik ergens terecht op een heel eenvoudig recept voor pindakaas. 'Als ik nu eens hetzelfde probeerde met okkernoten?', dacht ik meteen.
Okkernoten hebben we immers in overvloed (hoewel, dit jaar minder dan vorige jaren: Roger heeft gisteren al de laatste noten geraapt, zegt hij).

En later kwam ik, via een vlog, te weten dat je aubergines kunt gebruiken om deegwaren te vervangen in lasagne (die je dan waarschijnlijk niet meer "lasagne" mag noemen, vermoed ik?). Hoe heb ik daar toch nooit zelf aan gedacht!?

Ik popel dus om de volgende dagen en weken weer te experimenteren in de keuken!

O ja, ik zou het vergeten, ik had ook even contact met Matadi-vriendin Danielle S. via het internet. We kregen vandaag immers de "doodsbrief" van haar echtgenoot aan met de post. Samen met een heel mooie en sprekende foto van Philippe D. zaliger!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten