zondag 12 april 2020

Pasen 2020

Normaal gezien zouden we vandaag, samen met Zeger en Nany, bij Hendrik en Debby zijn geweest. De ouders van Debby zouden ons daar vervoegd hebben. Dochterlief zou met haar gezinnetje op reis zijn.
Maar niets daarvan dus.

Even met Wiemla gechat, daarna naar Nany gebeld, waarna Roger en ik van het prachtige weer hebben genoten op het binnenplein.
Ik begon "Sprakeloos" te lezen.... maar heb het boek na een poosje opzij gelegd.

Hoe komt het toch dat alom geprezen boeken mij vaak niet aanstaan? Deze keer (en ik herinnerde me vaag dat het ook zo was bij een eerder boek van de auteur) hinderde de gemaakt "keuvel" stijl me, alsook het constant uitweiden over secundaire details.

Ik haalde "Vanwege een tere huid" van Koolhaas (gekregen van vrienden Paul en Liliane) erbij en dat las vlotter. Heel lang heb ik er echter nier in kunnen lezen, want het werd 16:45 uur: weldra tijd voor de "videoconferentie" (lees "het aperitief") met de kinderen en kleinkinderen.

Daarvoor verhuisden we naar de leefkeuken, want mijn gsm-scherm gaf niet goed buiten.
De keuken bleek echter ook niet de ideale plaats. We werden immers na een poosje verzocht naar onze salon te verhuizen. Wat we dus deden met mijn gsm, een verlengkabel, ons glas droge sherry en olijven.

Het was wel heel leuk, elkaar op die manier zien en praten... maar ik denk dat ik een volgende keer liever aan mijn pc-scherm ga zitten zodat ik een groter beeld heb (we hebben geen bruikbaar tablet meer).
Vlak voor en tijdens het gezamenlijk aperitieven kregen we wel twee telefoonoproepen (van Nany en vriend Karel) en een belangrijke mail van zus Bie waar we voorlopig niet op antwoordden.

De vijf "kinderen" en drie kleinkinderen zagen er gezond en wel uit, ze lijken zich goed bezig te houden (wat me niet verwondert), hadden uiteraard niet heel veel avonturen te vertellen maar leken allemaal te genieten van de relatieve rust in deze periode. We keuvelden dus een beetje, ieder met  zijn drankje en hapje(s).

Rond 18:15 uur namen Roger en ik afscheid zodat de kinderen nog verder onder elkaar konden praten. Roger belde met de vaste telefoon naar vriend Karel en ik met de gsm naar Nany. Die had gebeld om me het overlijden te melden van de echtgenoot van haar nicht Rita.
Daarna beantwoordde ik nog snel de mail van mijn zusje.

Rond 18:45 uur zorgde ik voor soep (dezelfde als gisteren), tegen 19:45 uur bakte ik lamsfilet die ik serveerde met paprika, bloemkool en broccoli, samen met knoflook, rozemarijn en basilicum in olijfolie gebakken.

Na de afwas aten we een hoorntje vanille-ijs op het binnenplein. Het was er al veel frisser geworden en we besloten terug naar binnen te gaan... waar het ook maar fris aanvoelde. Roger wilde de verwarming opzetten... maar die bleek weer niet in orde. De waakvlam weer... en Roger krijgt ze niet aan.
Dus werd de kachel aangestoken, wat betekent dat ik morgen of overmorgen (het zal eerder overmorgen zijn, want morgen wordt het vrij koud en zal de kachel dus weer branden) de salon moet schoonmaken.

Deze avond nog een korte chat met een Leuvense vriend die ook in z'n eentje geniet van deze rustige periode.

Lang geleden zou ik vandaag ook naar de Paasmis zijn gegaan. Daar krijg ik de "kinderen" al lang niet meer naartoe... en dit jaar was er zelfs geen mis, omwille van dat virus!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten