zondag 17 oktober 2021

Nany ziek?

Ik hoorde vandaag meteen aan de stem van mijn moeder dat er iets niet in orde was: zo zwakjes! Toen ik haar vroeg hoe het gisteren was bij broertje, antwoordde ze dan ook, bijna fluisterend: 'Ik ben niet daar geweest, voelde me niet goed.' Ik vroeg haar wat ze precies voelde en haar (een beetje boze maar desondanks bijna onverstaanbare) antwoord was: 'Kun jij altijd precies uitleggen waarom je je niet goed voelt?'

Griepachtige verschijnselen misschien, dacht ik en ik herinnerde me wat Nany onlangs had verteld over een van onze kennissen (en ook dat ze het niet lang daarvoor even had gehad over een medebewoonster die - "ondanks 3 prikjes" - waarschijnlijk "de ziekte" had). Ik maakte me dus wel een beetje zorgen maar vertelde Nany toch over ons plan om binnenkort met haar uit te gaan eten (verdere details over dat plan volgen later). 

Er gebeurde toen iets heel eigenaardigs (of toch niet echt eigenaardig?): Nany haar stem veranderde op slag en ze zei me dat ze tegen die dag wel in orde zou zijn! Wat ik natuurlijk ook hoop!

Voor de rest was het voor ons een heel rustige zondag. Wel nog een telefoontje gekregen van Jan Gerits in verband met een mail die hij, Jo en ik kregen van Edith Oeyen, de voorzitter van de KVLS.  Het ging over de Limburgse monografieën van de KVLS maar geen van ons drieën begreep er de echte teneur van. Jan zal naar Edith mailen voor meer uitleg. 

Jan vertelde me ook dat een auteur, aan wie hij enkele jaren geleden een monografie heeft besteed, hem aan telefoon vertelde dat zij en haar echtgenoot volgende week samen uit het leven stappen. 

Dat gaf ons allebei een heel akelige schok. Gevoel dat ik al veel mensen heb weten hebben als ze van een familielid, vriend of kennis horen dat hij/zij voor heel binnenkort euthanasie heeft gepland! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten