vrijdag 11 december 2020

Eindelijk nog eens een vertaling!

En een lange! Eindelijk, want het was heel lang geleden en dat werk is echt welkom in deze dure "geschenkenperiode"! Daarbij is het nog een interessante (wel vrij moeilijke, want juridische) tekst. Ik verveel me niet!

Er valt dus weinig te vertellen over deze dag (over die vertaling mag ik al zeker niets verklappen), behalve misschien dit. Ik had naar gewoonte weer mijn moeder Nany aan de lijn deze middag. 'Eigenlijk vervelen we ons nogal,' vertelde ze, 'er gebeurt niets, er wordt weinig georganiseerd. Nog een geluk dat ik graag lees.'

En dan val ik later op de Facebookpagina van het rusthuis en vind ik daar een foto van mijn moeder die meewerkt aan het ontwerpen van een gezelschapsspel!  Is ze al zo vergeetachtig geworden?

Voor de rest even over en weer gemaild met mijn tante-vriendin Françoise en een paar mails beantwoord, onder andere van Bernadette. 

Maar... niets gedaan in het huishouden, behalve gekookt (gevulde paprika's, het was heel lekker!) en afgewassen. 

Ik werk nog even verder! De vertaling moet zondagavond geleverd worden, maar in principe verricht ik geen "slaafs werk" op zondag, dus moet ik morgenavond klaar zijn. 

Hoewel, vertalen ervaar ik nooit (of toch heel zelden) als zijnde slaafs werk! Huishoudelijke taken daarentegen vaak wel! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten